Sekter och planeter

akersbergafdrag09

Startade morgonen med att berätta om destruktiva sekter inför femtio elever från två niondeklasser på Solskiftesskolan i Åkersberga. Höll igång en timme inför nyfiket lyssnande och frågvisa elever. Mitt föredrag ingick i deras religionsundervisning och jag tror att alla var nöjda och glada efteråt.

Hemma igen satte jag mig och skrev lite på ett kapitel till boken men eftersom P4 Extra ringde och ville ha med mig i direktsändning 13.15 så blir det till att ta en paus då. Inslaget ska handla om Gliese 581e som är den minsta planet som astronomerna hittills har upptäckt.

För en stund sedan ringde en dam från Halmstad som den 16 april klockan 22.15 såg ett rektangulärt ljus som lyste blått bakom grannens hus mitt inne i staden. Vi pratade en god stund men det var inte lätt att säkert säga vad det var hon hade sett. Min första tanke var att det kanske fanns någon form av idrottsanläggning i den riktning som hon såg ljuset men den saken måste vi titta närmare på.  En tennisbana och en fotbollsplan finns i området men frågan är varför de skulle ha slagit på och av belysningen tre-fyra gånger inom några minuter på det sätt som damen beskrev. Ringde till Tobias på rapportcentralen som får ta tag i händelsen.

/…/

Det blev fem minuter hos Lotta Bromé, den här gången per telefon eftersom jag inte hade tid att åka in till studion. Bra frågor som vanligt. Lotta är ett proffs. Vi pratade om den nyupptäckta planeten, möjligheterna till liv i rymden och vad jag trodde om framtida upptäckter. Här sa jag att det med största sannolikhet kommer att upptäckas en planet av jordens storlek innan årets slut. Vi får se. När jag kom till jobbet senare på kvällen så skrev jag ihop en blogg på temat liv i rymden.

Men innan det var dags att åka till jobbet hämtade jag upp Anneli för att åka gemensamt till Björkebyskolan där Markus har utvecklingssamtal med sin fröken. Vi träffade hans fröken alla tre och hade ett bra samtal om vad som går bra för Markus och vad han behöver förbättra. Markus är duktig men behöver hjälp att komma till skott med läxläsningen ibland. När han väl gör det så brukar resultatet bli bra.

På jobbet ringde jag upp Svertiges FN-ambassadör Hans Dahlgren och intervjuade honom om hans tal inför FN-mötet mot rasism, skrev om en vildsvinsobservation i Bromma och intervjuade Grön ungdoms Maria Ferm om Ipred. Nog för i dag.

Loading