Jobb med nya upplagan och sedan prinsbegravning

Svensk seriehistoria – fjärde boken

Om vi börjar med bilden så är det min reselektyr just nu. Svensk seriehistoria – fjärde boken som jag läser för att recensera. Och den bådar verkligen gott. Jag har börjat läsa om förlaget Carlsen/If och snart blir det Tintin och därefter ett långt kapitel om svensk science fiction i serie- och bokform. Den ser jag verkligen fram emot!

Jag har ju rätt mycket sådant hemma i hyllorna och nu hoppas jag få veta lite mer om deras upphovsmän. Boken lovar verkligen gott och är så spännande illustrerad.

Min dag har upptagits av att jobba vidare med nya upplagan av ”Mötet i gläntan” där jag har jobbat om en del texter men fortfarande väntar in en del information. Har fått god hjälp av en lokalpolitiker som satsat lite av sin fritid för att kolla upp hur det ser ut i gläntan just nu. Och svaret var att det såg bra ut.

Just nu finns det inte mycket att anmärka på vare sig när det gäller städning eller klotter. Sofforna var rena från sådant och själva tefatet såg också bra ut.

Jag ringde också markägaren Stefan von Geijer och fick hans syn på hur gläntan sköts men mesta tiden ägnade jag åt att lyssna igenom några gamla intervjuer med Gösta Carlssons bror Eric från början av 90-talet. Jag vill ha med mer om honom i nya upplagan.

På jobbet fick jag följa och lajva begravningen av prins Philip och samtidigt jobba fram en 4.000 tecken lång artikel som skulle lämnas till papperstidningen så snart den var över. Den gick sedan i första upplagan och lyftes ut i senare då vår korrespondent i Storbritannien kom med sin version.

Jag passade i alla fall på att skriva också en sidoartikel om drottningen som fick sitta ensam under hela ceremonin och prinsbröderna som sågs prata med varandra efteråt. Båda artiklarna gick väldigt bra.

En annan sak som har gått bra är min insamling till AFU Nu är det bara två dagar kvar men den har redan gett över 11.000 kronor från en lång rad givare. AFU har verkligen ett gott rykte och det känns bra att så många vill ge sitt stöd till verksamheten. Samtidsigt kan jag se att det är betydligt svårare för andra arkiv som kämpar hårt i dessa coronatider. Anomaly Archives i Austin, som bland annat har Bob Girards personliga ufoarkiv och Dennis Stacys papper försöker samla in 20.000 dollar men har bara lyckats få loss drygt 1.000 på fem månader!

Jobbkvällen blev lugn men det blev i alla fall tre artiklar till efter de två om begravningen. Så jag höll mig igång. Hämtade pizza på Pizzeria Lilla Essingen, gamla Ibolina, och fick faktiskt sällskap av några redigerare och det är alltid roligare att äta med kollegor.

Upptäckte att jag fåt ett försvarligt gäng grattis även via Linkedin som jag är dålig på att kolla så det blev till att svara och tacka även dem.

Hem vid 01 i dag och inte 01.20 som i går.

 97 total views,  1 views today