Till Uppsala och ny inbjudan

Thomas Andersson går igenom min bokleverans.

32 grader varmt i dag – när vi åkte hem vid 17-tiden! Och då hade vi varit i Uppsala hela dagen, från klockan 10 i morse. Mitt första mål var att träffa Göran som bor högt upp i med utsikt över hela centrala Uppsala med domkyrkan och allt annat som sticker upp. Anneli lämnade av mig där och åkte vidare till Rigmor och så bar det av till Gamla Uppsala för att bada.

Jag och Göran hade en hel del att prata om och ämnena spände från Wennerström via Estonia till operationerna Argus och Dacapo. Men mest fokuserade vi på den film vi jobbar med tillsammans. Vi vevade igenom den på Görans dator och sedan tog jag med mig lite idéer hem för att skriva manus på.

Under tiden där pratade jag med Tobias, Mats, Håkan och Thomas som satt på AFU och jobbade med att packa det senaste numret av UFO-Aktuellt som de också hann lämna in på posten i Norrköping innan var och en åkte hem till sitt.

Klockan 13 hade jag hoppats att bli hämtad av Anneli men istället fick jag gå genom halva Uppsala i den drygt 30-gradiga värmen i 35 minuter vilket gjorde mig hyfsat svettig. Pust!

Lunch med Rigmor.

Väl framme på Hamnpiren satte vi oss under taket inomhus med fönstren öppna men fick flytta in i skuggan när solen kom fram. Det blev för varmt. Maten var panerad torsk med kokt potatis som smakade helt okej.

Efter att ha suttit och pratat en stund körde vi hem Rigmor och sedan raka vägen till Thomas Anderssons antikvariat där Thomas sin vana trogen tog två timmar på sig att gå igenom de fem påsar jag hade med mig. Ni kan se honom på bilden högst upp. De kassar jag hade med kom från Gunnar Larssons Leanders dödsbo och Rolf Ejvegårds och Thomas köpte dem för en helt okej summa vilket gör att jag snart har fått tillbaka alla pengar från bilhyran och andra utgifter som det kostade oss att göra resan till Skåne.

Dessutom väntar 24 kassar till i garaget här hemma så i slutändan kommer det att bli en vinst till AFU samtidigt som vi kunde transportera hem all korrespondens och annat gratis. Helt enligt plan.

En annan positiv sak som kommer att hjälpa AFU är att i dag har Parthenon sålt så många böcker att ”Mötet i gläntan” redan börjar ge vinst. Och en stor del av vinsten går till AFU, bland annat hela min del. Intresset för boken har alltså varit stort och det är glädjande. Och jag har redan fått många mejl från personer läst den och kallat den ”spännande”.

Hemma efter dagens utflykt åt vi kvällsmaten på verandan där det i alla fall fläktade lite innan jag tittade på golf med Markus och sedan på ett avsnitt ”Morden i Midsomer” med Anneli.

Under dagen fick jag också mejl från en vän och kanadensisk ufolog Yann Vadnais som är medlem i Garpan – Groupe d’Assistance et de Recherche sur les Phénomènes Aérospatiaux Non-identifiés – som är baserad i Quebec. Jag deltog i deras webbaserade konferens 2018 och nu bad de mig representera AFU i en internationell presskonferens i augusti. Och att skicka in en 4 till 6 minuters lång presentation på video innan dess.

Såg förresten en kort, kort video med en kapten på ett kryssningsfartyg som berättar om hur hon och många andra såg ett föremål son liknade en manet flyga över himlen för att slutligen försvinna ned i vattnet. Ni kan se klippet här ovan.

Och så blev jag omnämnd i en annan podd i dag, en som heter ”Sista måltiden”, och som ni kan höra från 18:e minuten någonstans. Kul att andra tar upp det jag gör på ett positivt och bra sätt. Ni kan höra den här. Bra för UFO-Sverige och vår image att vi tas på så stort allvar.

Och i dag publicerar DN Rebecka Kärdes artikel som är en fundering om ufo och tron på det nästan omöjliga. ”De senaste månaderna har jag haft svårt att tänka på annat”, skriver hon efter att det amerikanska underrättelserapporten spridits över världen. Kärde fick Svenska Akademiens kritikerpris 2018 och är en känd skribent. Ufo som ämne och som idé har verkligen tagit steget in i finrummet.

Sist i kväll blev det en god bok.

 365 total views,  1 views today