Till Björn och Maggie i Roslagen

Maggie och Björn framför stugan.

Efter att ha packat bilen, tankat och kikat upp på DN en stund hämtade jag och Anneli Björn på Kungsholms Strand för att ta oss upp till Roslagen där han och Maggie har sin stuga.

Det skulle visa sig bli ännu en fantastiskt fin dag med klarblå himmel men något svalare i luften än i går. Första stoppet blev i Norrtälje för att handla och äta lunch när vi väl lyckades hitta en parkeringsplats vilket tog oss minst trettio minuter.

För hela samhället var utsatt för en turistinvasion och det var fullt med folk på den mest populära gågatan Tillfällegatan. Lunchen på Ed’s burger and beer på samma gata var mycket bra. Riktigt goda burgare som vi kunde avnjuta efter att ha fått vänta på ett ledigt bord ett tag, för även där var det mycket folk.

Sedan bar det ut till Norra Rörvik och den fina stugan som de båda lagt ned mycket jobb på. Dessutom hade Björn och några grannar röjt bort sly och träd som gjorde att stugan nu låg öppet istället för dold i skogen.

Det är lätt att förstå att de båda gärna lämnarStockholm för den här lilla pärlan.

När vi åkte för att ta ett bad i Ramviken som låg tvärs över från Norra Rörvik där Björns och Maggies stuga låg visade det sig vara 22 grader i vattnet vilket var perfekt. En liten kiosk en kort bit från stranden försåg oss med lite fika innan vi hoppade i.

Den lilla kiosken.

Det blev en riktigt avkopplande dag med god mat, som avslutades med lammracks, och mycket god musik från Björns backar med vinyl. Vi hade fått gäststugan för oss själva och den var lika fräsch som själva stugan.

Under dagen kom John Greenewald med en vad han beskrev som bekräftad uppgift om att den hemliga UAPTF-rapporten som producerades vid sidan av den öppna som det blev sådant ståhej om på midsommarafton, att denna bara bestod av 17 sidor!

En förvånande uppgift då tidigare läckta uppgifter talat om 70 plus över 200 sidor bilagor och 40 minuter film. Det här kommer absolut att skapa en hel del funderingar och jag undrar själv hur det är möjligt. Vad var det då som kongressledamöter och Nasachef med flera verkligen fick veta från UAPTF-gruppens arbete?

Ni kan läsa Greenewalds sammanfattning här.

Vi kom i säng i hyfsad tid och jag hann läsa lite i min bok innan vi släckte efter midnatt.

 147 total views,  1 views today