Loppisdag och bad

Mats Olsson som driver Älmsta Antikvariska Kuriositeter.

En heldag med loppis- och marknadsbesök runt Grisslehamn i strålande väder blev det i dag. Jag vid ratten och Anneli, Maggie och Björn intill. Och så stannade vi till på så många loppisar vi någonsin kunde. Så snart det dök upp en skylt så svängde vi av.

Målet var Grisslehamn men det blev många stopp på vägen, bakluckeloppis, vanliga loppisar och så en stor marknad med loppisar i själva Grisslehamn.

Några större fynd blev det inte där men några små och Anneli var nöjd då hon fick fatt på en kruka av modell större som nu ska ut i trädgården hemma som hon fyndade till rabatterat pris i Grisslehamn. Den var så stora att vi inte ville bära på den utan tog bilen tillbaka till butiken för att köpa den innan vi drog söder ut.

På ett ställe träffade jag en förälder till en kille som spelade innebandy med Niklas i Barkarby och som faktiskt lyckades känna igen mig. På ett annat ställe träffade Björn och Maggie en vän från Grisslehamn.

Vi hann med väldigt mycket under våra timmar ”on the road”, inte minst en riktigt mäktig räkmacka på Ica Supermarket i Älmsta som toppades med en stor mjukglas med tuttifruttiströssel.

Väl hemma blev det bad – 19 grader i dag – och det var riktigt härligt! Vi gick till en liten strand med väldigt få badande och stannade en bra stund.

Under kvällen dukade Maggie upp under den stora eken framför huset där i åt kyckling med ris och tzatziki och en sallad på mango och chili. Super! Det skålade vi med rosa skumpa för att fira.

Eftersom Björn har en gedigen skivsamling i stugan har vi spelat vinyl varje stund som vi varit inne. 10cc, Van Morrison, Supertramp och mycket annat – givetvis fokus på 70-talet,

Bakluckeloppis några mil från Grisslehamn. Maggie och Björn studerar ett eventuellt fynd.
Så kommer man längre på en tankning.
Marknad i utkanten av Grisslehamn.
Stor loppis i hamnen i Grisslehamn.
Mina fynd i Älmsta.
När vi kom tillbaka blev det bad.
Skål i rosa skumpa.
Middag under eken.

 432 total views,  2 views today