Åland tur och retur

I hamnen på Eckerö.

På morgonen tog vi bilen från Björn och Maggies stuga till Grisslehamn och sedan färjan till Åland. Inte Mariehamn utan Eckerö, något som tog ett par timmar dit och ett par timmar tillbaka med en halvtimmes stopp i land.

På vägen åt vi en mycket bra brunch där vi satt med ett bra fönsterbord (nummer 12) och i akta mat åt oss igenom så mycket av buffén som vi orkade. Plasthandskar och sprit när man skulle ta mat och sedan hölls det avstånd så gott det gick.

Det var en lugn överfart även om det gungade lite på resan hem men inga våldsamheter.

Det blev en riktig semester tripp där maten var resans främsta mål. Men vi handlade också lite i taxfreen innan färjan tog oss tillbaka till startpunkten där vi hade bilen parkerad. Och så bar det av längs Väddö och vi passerade åter den plats där snickarna Harry Sjöberg och Stig Ekberg fick motorstopp då de såg ett lysande föremål bli hängande över vägen den 14 oktober 1956. Den plats där de sedan hittade en märklig metallbit som kom att fånga mängder av ufointresserades intresse under många år.

På vägen ner mot Stockholm gjorde vi också ett ganska misslyckat loppisstopp där en man vägrade pruta det allra minsta på en lp-skiva, så den fick vara. Synd.

Efter att ha släppt av Björn och Maggie hemma hos sig körde jag och Anneli till Niklas som höll på att packa för resan till OS i Tokyo. Vi har lovat att ta hand om hans blommor under tiden han är borta så vi lastade bilen full och körde hem dem till oss där de nu får stå på verandan.

Det har varit några fina dagar i Roslagen och nu avslutade vi helgen med att ta det lugnt hemma. Jag var i kontakt med Erica Lukes som intervjuade mig för något år sedan för sin podd om de nya uppgifterna om Travis Walton. Alltså att hela fallet skulle ha varit iscensatt och en fejk.

Personligen vet jag inget säkert ännu men så mycket har i alla fall kommit fram att det kan bli dags att göra en ny analys. Och intressant är också att de lögndetektortest som gruppen gick igenom aldrig handlade om själva ufoobservationen och om den skulle ha varit äkta utan om kamraterna skulle ha kidnappat eller mördat Travis.

I så fall kommer ju testen i en helt annan dager. För på sådana frågor svarade alla givetvis ärligt. Jag hoppas att det ska gå att läsa en utskrift av utfrågningarna vid något tillfälle.

Efter att ha packat upp och ätit kvällsmat satte jag mig vid datorn en stund och lite längre fram, när Anneli gått och lagt sig, läste jag vidare i min BTJ-bok. Till slut kom också jag i säng efter midnatt.

Niklas packar för Tokyo.

 149 total views,  1 views today