Handlar och fixar

Bilden av Stora magellanska molnet.

Anneli och jag gav oss ut på en liten turné under förmiddagen för att hämta ett paket på Skälby livs, köpa kortbyxor och skor till mig och åka till Bauhaus för att handla ett lås till en toadörr hemma.

Det mesta gick bra men givetvis funkade inte låset till vår dörr. Så är det ju då och då när man köper saker som man inte är hundra på.

Vi passade också på att boka tid på Motordepån för att få en 15.000-milaservice på vår bil i början av augusti. Jag hade velat ha den tidigare men det är ju sommar och det fanns helt enkelt ingen tid. Det blev även en tur till återvinningen och så tog Anneli bilen till tvätten. Behövligt.

Har också fortsatt sortera Bengt Westerlunds astronomiska material så att vi kan ta med också det till AFU i morgon och nu kan ni se en av hans bilder av Stora magellanska molnet här ovan. Taget från Australien under tiden som Bengt arbetade där som astronom vid Mount Stromlo i drygt tio år.

Jag har också skrivit in ytterligare en bok i min ständigt växande bibliografi över faktaböcker på svenska som tar upp ufo eller flygande tefat, den bok jag hämtade på Skälby livs, och nu är den listan 679 böcker lång. Roligt att kunna bygga på den.

På tal om saker som inte fungerar så åkte jag till Kista för att köpa en förstärkarenhet till vårt wifi här hemma. Och efter mycket om och men fick jag igång det hela. Men först efter att ha bytt ut sladdar och dragit nya kablar som tog mer än en timme. Och när allting väl ”fungerade” så gjorde det så rätt dåligt. Får ta ett snack med killen som sålde det till mig i nästa vecka.

Har också jobbat på en stund med Nils-Olof Jacobsons arkiv men där återstår en hel del jobb. Massor av papper, inte minst korrespondens.

Kvällens mat åts liksom lunchen på verandan i solskenet. Jag grillade kyckling och Anneli fixade en massa annat. Efteråt packade vi för resan i morgon och när Anneli lagt sig hade jag en lång messkonversation med Erica Lukes som gör en mycket bra podd i USA. En podd där jag själv var med för några år sedan. Vi diskuterade Travis Walton-fallet som börjat knaka i fogarna och där Erica varit en av dem som lyft fram de nya avslöjandena.

Vad har detta gett henne? Jo, en massa hot och elak mejl. Ufointresserade är ofta enbart intresserade att hålla sin egen övertygelse vid liv, inte att lyssna på andras kritiska argument. Lär vi oss inte det så kommer forskarsamhället aldrig att vela ta i oss med tång.

Och allra sist hade jag kontakt med Niklas som precis vaknat i Tokyo och var på väg till frukosten. Ni kan se hur matsalen på hotellet ser ut här nedan.

Niklas hotell i Tokyo.

Strax efter 01 var jag klar med allt och släckte lampan som Anneli somnat ifrån.

 137 total views,  1 views today