Sortering och bad och Jupiter

Anneli bygger arkivkartonger.

Ännu en riktigt varm dag där vi höll oss ganska mycket inne utom för att äta på verandan, åka och bada på Lövsta och ta ett par vändor till återvinningen med mögelluktande pärmar från Rolf Ejvegårds källare.

Jo, vi var iväg och handlade mat också när vi ändå var ute en sväng. Men för min del jobbade jag rätt många timmar med att ordna en del av det material som jag och Anneli hämtade i Skåne nu senast och under resan en månad tidigare.

I källaren har jag nu hunnit sortera Nils-Olof Jacobsons papper och brev i ett antal högar som snart kan gå att placera i arkivkartonger. Och i köket gjorde jag en sortering av Rolf Ejvegårds artiklar som sträcker sig mellan åren 1955 och 1997. Anneli byggd elådor och tog hand om det skräp som alltid finns att sortera bort (som plastmappar och liknande) medan jag såg till att allt till slut hamnade i elva kartonger som ni kan se här under.

Rolf Ejvegårds artiklar.

Men på förmiddagen satte vi oss framför teven och såg hur det svenska damlandslaget övertygande vann också sin tredje match i OS-turneringen, nu över Nya Zeeland med 2–0 där tjejerna förde hela matchen trots att åtta var nya i startelvan.

Det är roligt att se hur damerna spelar fotboll numera och det är ingen tvekan om att de är mera fantasirika och anfallsskickliga än herrarna.

Med mig framför teven hade jag en del klipp som skulle klistras in och en trasig bok från 1915 om Rysklands krigsbrott under det första världskriget. En bok som jag kände borde lagas istället för att kastas bort.

Månen och Jupiter.

Framåt kvällen, sedan vi badat (många på stranden) och grillat hemgjorda hamburgare, tittade vi på ett avsnitt ”Ett fall för Vera” och sedan tog jag mig an en fråga från en kvinna utanför Ludvika i Dalarna som under flera nätter sett och tagit bilder av ett starkt lysande föremål. Med hennes tillstånd publicerar jag en av dem här ovan.

Det är månen till vänster och Jupiter till höger vid träden. Något som många ser just nu och undrar över. Nu flyttar sig månen något åt vänster för varje kväll medan Jupiter i stort sett behåller sin position i SSO om man tar samma tidpunkt varje natt. Så räkna inte med att de båda himmelska objekten befinner sig som bilden visar igen om ni tittar de närmaste nätterna.

I natt vid 00.30 ser det till exempel ut så här.

Onsdag 00.30.

Och i morgon torsdag så här.

Torsdag 00.30. Månen lite längre åt vänster.

Under dagen var jag tvungen att tacka nej till att delta, på plats, i en ufokonferens i Madrid eftersom den infaller samtidigt som UFO-Sverige anordnar årets fältundersökarkurs. Så kan det bli.

Framåt midnatt var det dags för sängen och lite läsning.

Här nedan kommer dagens Niklas-bild från Tokyo. I dag har han bevakat bordtennisen och handbollen.

Niklas framför en av OS-anläggningarna.

 288 total views,  1 views today