Ledarplitande

Tog mig upp lite för tidigt i dag vilket satte sina spår senare på kvällen men som så ofta förr kommer man in i en andra andning framåt 22-tiden. Satt och väntade på att Fuglesang och hans astronautkollegor skulle landa i Florida men precis som vid starten så blev landningen försenad på grund av åska.

Nå, förmiddagen ägnade jag åt att skriva ledare till nästa nummer av UFO-Aktuellt samt att göra i ordning ett par sidor till samma nummer. Jobbade lite med arkivvård, ett av mina käraste ämnen, och att svara på en massa epost i vanlig ordning det också.

Ledaren kommer att handla om svårigheten som UFO-Sverige har att få ut våra undersökare på fältet. Det är inte längre lika givet att sätta sig i bilen för att åka och intervjua en observatör. Istället använder många telefon och mejl som huvudinstrument. Detta är ett problem. Inget kan slå mötet med den person som har varit med om observationen.

När jag skrivit klart kom Markus hem eftersom han hade en oväntad halvdag i skolan. Jag lagade omelette till oss båda innan det var dags att rusa till bussen.

Fick in en rapport om ett ljusfenomen till DN.se i kväll. Det var en man i Tumba som klockan 20.57 hade observerat en lysande kula med mycket kort svans efter sig som rusade fram från norr mot söder. Observationstiden var bara ett par sekunder och av allt att döma rörde det sig nog om en meteor.

Loading