Häckdags & häcksax

hackniklas

Förmiddagens övningar har utförts i trädgården eftersom både jag och grannen Gunnar var lediga då. Tingens ordning är sådan att jag är den lycklige innehavaren av en elektrisk häcksax och Gunnar av en ordentlig manuell dito. Tillsammans kan de ta vilken gren som helst. Så vi grep oss an vår gemensamma syrenhäck.

Nu ligger de en och en halv meterna som hade växt till sig under två försummade år på gräset och Niklas och Anneli bär bort dem medan jag vilar mina trötta armar mot tangentbordet. I morgon blir det transport till tippen via Gunnars släpkärra.

På jobbet blev det en hel massa blåljus under kvällen, vält polisbil i Stockholm, båtolycka utanför Karlskrona, dödsolycka med bilar vid Bro och brand på skola i Solna. Först hjälpte jag dock en gammal man som ringde från ett äldreboende i farsta och berättade att de inte hade någon värme. Han frös och hade fått sova med kläderna på sig i natt. Nu visste han inte vart han skulle vända sig. Jag ringde runt och hittade till slut rätt instans som lovade att åka och slå på värmen. Det blev ingen artikel men kändes ändå bra att kunna hjälpa till lite. Men mitt under detta hann jag och Staffan gå till La Barca och äta en pizza.

Tillbaka igen ser jag i Daily Telegraph att antalet inrapporterade misstänkta ufon har tredubblats i Storbritannien samt att min ufokollega David Clarkes nya bok nu är på väg ut. Beställde den själv från Amazon för ett bra tag sedan – lite för tidigt visade det sig. Ska bli spännande att läsa den. David Clarke är utan tvekan en av världens kunnigaste ufologer.

Ser också att Nasa ska genomföra ett experiment med en sondraket senare i dag. Raketen kommer att undersöka de vackra och svårtolkade nattlysande molnen som jag har skrivit om vid flera tillfällen. Genom att släppa ut ett eget artificiellt moln från raketen ska forskarna kunna finna ny kunskap om hur dessa moln bildas.

Loading