Mariestad

australekby09

I dag blev det bildvisning av våra Australienbilder för våra föräldrar i Mariestad men vi stannade också till hos Håkan i Västerås för att plocka upp en dator. Datorn ska sedan lånas ut, med vidhängande skanner, till Karl-Arne Blom i Tived som ska skanna ett stort antal klipp och dokument åt AFU.

Jag och Håkan satt en stund i hans kök och jag fick instruktioner om hur jag skulle instruera Karl-Arne i skanningens ädla konst. Dessutom fick jag en stor låda med reklambroschyrer som Håkan har tagit fram åt Annelis syster Lena som ska ha dem för sitt företag Dunderhults Mini-Spa. En anläggning väl värd att rekommendera för den som vill ha en stunds kroppslig och själslig vård.

Sedan blev det matpaus på Max i Örebro och upphämtning av bildvisningsduk i Mariestad där Stefan Svensson stod och väntade på oss utanför Järnia.

När barn och fru var avlämnade i Ekby så drog jag med tolv kassar böcker till Böckernas hus i Tidan där Lars tog hand om dem för värdering. Gick en runda och hittade en del till AFU, bland annat några seriehäften med tefatsmotiv och ett par böcker som tog upp det paranormala. Men också en halv årgång inbundna se från 1957 som jag köpte till mig själv för att klippa ur det som stod om Sputnik 1. Bland annat.

Färdighandlad plockade jag upp mamma i Mariestad och sedan blev det bildvisning i Ekby där också kusinerna Emil och Rasmus befann sig. Det tog ju några timmar att visa alla bilderna, ni kan se oss minus Markus, på bilden ovan, så vi hade laddat upp med chips och dricka och så var två pauser inlagda. Men till och med småpojkarna hängde med till slutet även om de ibland avbröt för lite spel på Niklas mobil.

När mamma var hemskjutsad (vi mötte en fin räv på vägen) hade Markus drabbats av den stora tröttheten och vi trodde alla att han höll på att bli förkyld men efter att ha sovit hela kvällen så piggade han på sig och verkar ha fått något kortvarigt. Själv gick jag igenom Se-tidningarna medan Niklas byggde legobil med Emil.

Loading