Inställd resa och hjälp till Crazy

Kondensstrimmedags.

Upp 09 för att ta mig till en ufoobservatör en timma längre bort och det blev till att skrapa rutorna i dag och beställa tid för däckbyte i morgon. För nu kom den första känningen av vinter på allvar. Och eftersom jag ska köra till Göteborg på måndag är det bäst att ha rätt däck om det skulle hålla i sig – vilket det ju sällan gör.

Men resan till observatören fick ställas in då han messade om att han hamnat på akuten och efter att ha pratats vid så kom vi fram till att vi får skjuta upp mötet.

Medan jag satt och väntade på besked ställde jag mig på en gata nära Lindhagensplan och ringde till Mats Nilsson för att kolla läget. Vi pratade en bra stund och som alltid är Mats full av hopp. Ett bra exempel för oss andra som kanske gnäller över småsaker ibland.

Jag betade också av ett mejl från Jultidningsförlaget om att skriva för nästa års Julstämning (det här årets är jag redan med i), hjälpte Crazy Pictures med bilder och information inför en intervju utanför Örebro på måndag då Nerikes Allehanda ska göra en intervju och ville ha en plats med ufoanknytning (det fick de), svarade chefredaktören för tidningen Nära eftersom AFU saknar ett par nummer, mejlade med redaktören för Historiska brott & mysterier om artiklar från mig till ett specialnummer och mejlade med en dansk it-kille och sajten Ghost Rockets som vi måste ta hand om på något vis.

Sedan bar det hem för lunch. Kokade vita bönor och Bullens (en burk av varje) och stekte ett par ägg och sedan blev det soffan med ”Simpson’s” som matsällskap.

Klockan 13 blev det skyddsombudsmöte via Google Meet. Där diskuterade vi en avdelning och dess arbetsplatser.

På vägen till bussen kunde jag konstatera att det var kstrimmeväder. Vinter med klar himmel och låg sol alltså. Nu går vi alltså in i en tid där flygplanens kondensstrimmor kommer att ses av många och säkert och misstolkas.

Och Jupiter fortsätter att ställa till det. Under dagen fick jag in ännu en film på ett oskarpt, punktformat föremål filmat i söder mot en mörk himmel. Filmaren hävdade att han hållit kameran still och att det var föremålet som rörde sig samt att han tyckt att det rört sig även för blotta ögat.

Men att hålla en mobil still på frihand är inte lätt om man inte lutar sig mot något, svrt även då. Och att ögat luras av den autokinetiska effekten är väl känt. När så föremålet som filmats befann sig exakt i den riktning som Jupiter var just då stärker hypotesen att det var planeten som fångades.

Väl på jobbet skrev jag en Ukrainatext till papperstidningen som jag vinklade om helt för att passa nätet. Min intervju med Gudrun Persson tickade på och hade framåt kvällen lästs av drygt 100 000 personer.

När det blev dags för mat gick jag och Björn över bron till Pizzeria Lilla Essingen för att äta en Tagliatelle di Finferli som även den här gången smakade förträffligt.

Skrev en artikel om hur FBI slog till mot en man i Rachel som driver en sajt om Area 51. Sannolikt för att myndigheterna inte gillade alla bilder på sådant som flyger där. I vilket fall var räden omfattande och ganska skrämmande för mannen som driver Dreamland Resort.

Mejlade också med en dansk kodknackare som jobbat med vår Ghost Rocket-sida och pratade med Göran Norlén som nu ska försöka plocka över sidan till sin Linuxserver. Detta för att rädda sidan så att den inte bara försvinner.

Klockan 01 bar det hemåt och väl där hade jag lite jobb innan det blev sängen vid 02.30 som vanligt efter att ha tippat VM-matcherna i det traditionella VM-tipset på DN. Här tippar jag Argentina som världsmästare.

Loading