Föredrag i Kolbäck

kolback091006

Glöm nu inte att komma till Kolbäcks IOGT-NTO-lokal vid Linnéatorget klockan 19 i dag. Då kan ni lyssna, alldeles gratis, till ett föredrag om naturfenomen som jag tänkte leverera där under ett par timmar. Bra bilder och en del kul historier utlovas.

Annars startade jag dagen med att fortsätta rensa huset från klätterväxten och fyllde några sopsäckar med resterna. Var också nere i källaren och kånkade upp Niklas gamla dator plus en hel del annat skräp och körde bort det hela till återvinningen. Visserligen kom jag för tidigt och vända för att det var stängt men en halvtimma senare gick det bra.

Var uppe i hyfsad tid eftersom Niklas ville ha skjuts till skolan. Både han och Markus har prov i olika ämnen i dag. Det blev till att skrapa rutorna på bilen som hade ett lager ispansar på sig. När sikten var fixad fick både Niklas och Anneli skjuts.

Dagens badmintonmatch blev en trevlig historia. I ett set. Jag vann första och kände mig i bra slag men tappade som vanligt andra och förlorade tredje men inte utan hård kamp. Nå, det är ju ändå motionen som räknas.

/…/

Föredraget i Kolbäck blev riktigt trevligt med 35 personer i publiken. Jag delade upp föredraget i två halvor med fika i mitten så att arrangörerna skulle få in några extra kronor. Så jag pratade en timma och sedan 45 minuter efter pausen. Roligast var att fem man ur den vilande Köpingsföreningen kom för att lyssna. Och att Irre hade köpt två smarriga räksmörgåsar åt mig. Förresten var det Irre som låg bakom hela arrangemanget, satt upp affischer och meddelat medierna. Snyggt jobbat! Att Mats och Håkan också kom var grädde på moset. Båda har ju hört mig prata om naturfenomenen tidigare.

Att komma ut och prata är viktigt och roligt. Men det tar tid. Även om jag har ett antal standardföredrag att luta mig mot så vill man ju alltid vara aktuell och plocka in nya färska uppgifter. Så det tar någon eller några timmar att fixa till det hela innan jag är nöjd. Sedan tar det en stund att resa dit man ska ett par timmar där och en stund att ta sig hem. Till slut är man uppe i en arbetsdag.

Men belöningen är alltid desto större. En intresserad publik är den bästa belöningen,

På vägen hem från Kolbäck ringde jag Ylva som jobbar på Medievärlden, en tidning som Tidningsutgivarna nu lägger ner och bara satsar på nätet. Ylva vet inget om hur de nya arbetsförhållandena blir eller hur arbetet med nättidningen ska komma att se ut. Osäkerheten är inte så kul att leva med.

Ringde också Tobias på UFO-Sveriges Rapportcentral och pratade en god stund och sedan Håkan Blomqvist som satt hemma och jobbade med föreningspapper från den gamla Nyköpingsföreningen. Sedan var jag hemma. Ute blåser en ordentlig höststorm runt knutarna och det regnar lite. Själv sitter jag i soffan och tar en Weltenburger Kloster. Nice!

Nå, klockan hann bli efter 01 innan det blev sängdags som vanligt. Mejl och lite datorfix kom i vägen.

Några ur det gamla Köpingsgänget plus Mats Nilsson. Irre hälsar på sina gubbar.

kopingsganget09101

En igenisad vindruta börjar sakta tina upp.

isruta0906

Loading