Brevsvar

Kom upp i hyfsad tid bara för att sätta mig vid datorn och besvara lite vanliga brev som ju ramlar in med ett antal varje vecka. Och så fortsatte jag med att hjälpa tidningen Expressen som planerar några artiklar som ska komma under januari. Har också ringt runt till min lilla redaktion som ska skriva artiklar till årets sista nummer av UFO-Aktuellt som jag hoppas ska vara ute före jul. Men då får vi, som vanligt, lägga på ett kol.

Kommunikation med folk tar en stor del av min tid. Inte minst att svara på mejl från ungdomar som undrar över det mesta mellan himmel och jord. I går hjälpte jag en kille som håller på med en uppsats om sekter och då särskilt med inriktning på Livets Ord och Plymouthbröderna. Ibland går halva dagen åt bara till att hjälpa andra så det är nästan så att jag inte hinner göra det jag själv egentligen borde göra.

Stekte lite falukorv och ägg med nudlar och tog en paus framför teven en stund i alla fall.

Snart dags att gå till bussen. Niklas kom precis hem från skolan men Markus är kvar några timmar till.

/…/

Skrev en blogg om de vandrande stenarna i Death Valley eftersom Roger B hade önskat det. Så mycket annat hände inte även om dagen började med en del snabba nyheter om att Roman Polanski ska släppas mot borgen, FN:s klimatgeneral berättade vad han hoppades få ut av Köpenhamnsmötet och att raketmannen som skulle flyga mellan Afrika och Europa, över Gibraltar sund, hamnade i vattnet istället.

Lugn kväll som jag också ägnade åt att rädda en del bilder som ska tillbaka till Scanpix arkiv men som nu låg lite illa till och riskerade att hamna i en sopcontainer. Är man arkivfreak så är man.

Sista insatsen blev att skriva en artikel om de textmeddelanden som skickades från olika personer i USA under den 11 september 2002. De flesta av de 500.000 meddelandena som publicerats på en nätsajt som heter Wikileak innehåller inget av värde men ett antal av dem som jag hann läsa var gripande – oftast någon som förtvivlat försökte hitta någon anhöriga som inte hörts av.

På vägen hem stannade vi till vid Statoil för att göra ett nytt försök att köpa korv. I går var korven slut när jag och Kjelle kom fram. Men i dag gick det bättre och jag lyckades köpa den sista de hade. Det blev en grillad med bröd med gurkmajonnäs. Bra det!

Loading