Adamski mm

merintzoom

I dag har jag suttit ett par timmar hemma hos en gammal före detta marinattaché vid den svenska ambassaden i Washington där han verkade på 1950- och 60-talet. Mannen heter Nils Dellgren och var en trevlig och intressant bekantskap. Nils hade hört av sig till mig redan 2007 men jag har inte kunnat hitta någon tid att åka dit, nu fick det äntligen bli av.

Nils hade mycket att berätta, inte minst från ett möte med George Adamski då han och en kamrat stannade till på vägen ner från Mount Palomar-observatoriet och knackade på hos den kände kontaktpersonen. Adamski bjöd på te och de stannade och pratade någon timme. Sedan dess är Nils själv övertygad om Adamskis ärlighet och han tvivlar inte på att han har varit ute och rest med rymdskepp i vårt solsystem.

Nils hade också träffat Donald Keyhoe under sina år i Washington men de hade aldrig blivit några närmare vänner. En fantastisk sak som Nils visade mig kan ni se på bilderna här intill, nämligen ett original av det anslag som skulle finnas uppsatt på kommandobryggorna på de amerikanska krigsfartygen. Jag har aldrig sett denna i original förut och jag hoppas att Nils med tiden kan tänka sig att donera den till AFU.

MERINT-affischen var ett resultat av ett samarbete mellan USA och Kanada 1959 om att alla okända föremål till havs och i luften skulle rapporteras. De okända flygande föremålen har illustrerats av ett närmast Blixt Gordon-liknande rymdskepp och ett flygande tefat.

Innan jag åkte till Nils dit körde jag Niklas till skolan eftersom jag ändå skulle göra ett bankärende i Jakobsberg och fixade lite med UFO-Aktuellt. Sedan bar det av till Spånga för badminton med Stefan och i dag vet jag inte vad jag ska säga till mitt försvar. Vann första set men fick stryk de andra två – trots att jag fick 14 poäng i båda och alltså kunde ha vunnit. Fokus?

Efteråt passade jag på att klippa mig, ta en snabb hamburgare och så iväg till Nils.

Efter att ha ätit med familjen lämnade vi Niklas hemma och åkte till Upplands-Bro gymnasium på ännu en skolvisning. Jag och Markus gick in medan Anneli storhandlade i Coop Forum. Det är ju här som Markus vill gå, golflinjen givetvis. Vi stod och pratade med lärare och elever i en och en halv timma och det är ingen tvekan om att det är tufft både att komma in och att gå där. Men Markus känner sig motiverad så nu får han jobba på med en del för att klara de tuffa inträdeskraven.

Hemma igen så har jag jobbat ett par timmar med att korrigera och komplettera listan över de band som Göran Jansson digitaliserade åt AFU. Jag blev ändå inte riktigt klar, men nästan.

merintlarge

Loading