Bokjobb, badminton och intervjuer

Anneli städade verandan.

Anneli jobbade på bra på verandan i dag efter att vi med gemensamma krafter tömt den på bord, soffa och annat. För nu har vi börjat det stora städprojektet inför vår fest om en vecka. Och då vill vi inte ha en massa pollen på golvet där.

För egen del har jag mest suttit vid datorn och skrivit på nya boken. Och ringt och intervjuat folk. Efter ett brev till Semic ringde jag en äldre dam i Västerås som hävdar att hon 1942 sett en ”liten grön man” som gömde sig bakom en sten när hon fick ögonen på honom. Vi hade ett långt och intressant samtal och händelsen kommer att vara med i boken.

Har också haft ett mycket långt samtal med en lika gammal dam vid Backsjön som hade en del nya fakta att komma med. Damen hade fört dagbok och därför var uppgifterna värdefulla. Vi pratade över en timma sammanlagt. Tipset kom via Felix Herngren som fått ett mejl från en kvinna som jag och Fred och Linus Järvid träffade vid sjön för några dagar sedan. Tipset föranledde mig att ringa upp en av de dykare som var på plats vid Backsjön 1999 och som vi träffade på samma plats för några dagar sedan.

Det tredje samtalet av vikt blev till en luftvärnslotta som under övningen Väst 86 (som jag själv deltog i) såg en trekantig farkost med mängder av lampor under skrovet. Jag har pratat med henne förut men nu ville jag försäkra mig om att hon ställer upp med namn – och det gör hon.

Dessutom fick jag ännu en värdefull pratstund med henne och kunde ställa kompletterande frågor. Det var ändå nästan 20 år sedan jag pratade med henne senast.

Mycket fokus har också legat på att skriva om några tidigare helt okända men mycket intressanta radarobservationer gjorda av svenska militärer. I båda fallen rörde sig föremålen med en hastighet som inte gick att efterlikna med något då känt flygplan. Också dessa ska alltså med i boken.

Jag har väldigt mycket material, nu gäller det bara att hinna bearbeta det också. Och tiden är lite knapp eftersom dagarna också innehåller en hel del annat. Bland annat ett samtal på morgonkvisten med en man som vill ha med mig i en ny podd om ufo.

Men jag hann också sticka emellan med att spela badminton med Stefan och det passade bra eftersom jag hade bilen på service och nu kunde han köra mig till Motordepån på vägen till Komethallen så att jag kunde plocka upp den och betala.

Stefan hade också haft godheten att läsa igenom manuset till ett kapitel om KGB:s ufodokument som jag skrivit för boken och hjälpt mig med en del korr där. Dessutom hade han godheten att förlora i badminton där mina vinstsiffror skrevs till 10–15, 15–9 och 15–12 i en match som jag efter en stund trodde att jag skulle förlora då det stramade till ordentligt i ryggen.

Så här kände vi oss efter dagens match 🙂

Men efter att ha kört lite stretchning på golvet och tagit det lite lugnt med en del förlorade bollar blev jag bättre. Men sittande vid datorn är inte bra för ryggen, den saken är klar.

På förmiddagen publicerade Populär Astronomi sin intervju med mig från i går och den kan ni läsa här.

Fick också ett mejl från historieprofessorn Greg Eghigian som vill använda en bild jag tog av Philip Klass 2005 då vi träffades i hans hem i Washington DC. Bilden ska användas i Gregs bok ”After the flying saucers came: A global history of the UFO phenomenon som ges ut av Oxford University Press nästa år. Greg har besökt AFU och grävt i arkivet och en hel del av det ni kan läsa om i hans bok har sina faktarötter hos oss.

Under kvällen hade jag en mindre rolig timme då jag letade efter ännu ett radarfall som jag gjort flera intervjuer till. När jag till slut hittade det så satt det i en pärm jag redan gått igenom en gång men utan att jag fattat det. Suck! Men himla bra att jag fann det eftersom fallet är klart läsvärt.

Dagens lunch var blodpudding med bacon och vita bönor som vi hjälptes åt att laga och kvällsmaten, som Anneli fixade, blev hamburgare i bröd. Gott alltihop och det hela ingår i ett försök att tömma frysen på onödig ballast inför festen.

Som pausunderhållning blev det ”Där kräftorna sjunger” en riktigt bra film från 2022 som jag varmt kan rekommendera alla. Se den! Vi såg den på Viaplay.

00.30 var jag i säng efter lite mer datorjobb där jag gick igenom ytterligare donationsmaterial från Christian Czech som nu också hade lagt på filmer och cd-skivor. En fantastisk donation allt som allt.

Jo, i dag tog Niklas flyget till Prag för någon veckas semester. Det kommer säkert att bli kul!

Loading