Mejlande med Avi Loeb och brev till ufovittnen

En av de sfäriska föremålen som Avi Loebs expedition hittade.

Satte mig och skrev ett par brev till personer som hört av sig om sina ufoobservationer. En av dem en kvinna i Bergslagen som mött en varelse och som vill träffa mig. Vi får se om jag har möjlighet att ta mig dit. Och jag ringde också vår fältundersökare Mikael Karlsson i Ängelholm om några observatörer i Båstad som vill träffa någon från UFO-Sverige.

Jag skickade också tillbaka en pärm med material som jag fått låna av Susanna Järvid, ett av vittnena vid Backsjön 1999.

Tyvärr fick jag ägna en stund åt att försvara UFO-Sverige även i dag. På Facebook givetvis där två personer utpekat föreningen som en sekt och mig som en sektledare. En av dem stängdes av på en vecka efter sitt påhopp. Den andre fortsätter att sprida desinformation om föreningen och gör ett försök att splittra styrelsen. Något som givetvis inte fungerar.

Det rätt makalöst att en gruppering tror att hela världen snurrar kring Facebook. Verkligheten ser helt annan ut och när jag och mina kollegor möter människor i vardagen är de alltid positiva till UFO-Sverige. Ingen känner till de lögner som sprids på nätet.

Under dagen har jag gjort en kort intervju med professor Avi Loeb på Harvarduniversitetet i USA. Detta sedan jag sett att han intervjuats av CNN och där sagt att han i en rapport på tisdag kommer att slå fast att de föremål som hans expedition plockade upp ur havet i somras har sitt ursprung i ett annat solsystem.

Jag mejlade Avi som svarade snabbt som vanligt och så kunde jag skriva en artikel på DN.se. ”Denna upptäckt är historisk eftersom det är första gången som forskare har fått tag på material från ett större föremål som har sitt ursprung utanför solsystemet”, skrev han i ett mejl till mig.

Fick dessutom möjlighet att bygga ut en TT-artikel om helgens jakt på ”Nessie”. Ett sökande som beskrivs som det största på 50 år. Det ska användas högteknologisk teknik och allt sådant men också rena okulärbesiktningar från folk som står och spanar. Om jag tror att man hittar ”Nessie”? Nej.

Mycket god.

Gick över bron och åt en fantastiskt god gorgonzolapasta på Pizzeria Lilla Essingen som åter visade att de är bland de allra bästa i stan på att göra pastarätter.

Kvällen på jobbet kom också att handla om ett par skjutningar, två i USA och en i Köpenhamn. Sedan tömde jag skåpet på en massa skräp som inte behöver vara där.

Under kvällen fick jag ett samtal om att Niklas Krantz nu hade kommit fram till Mariestad och hos Stefan Svensson lämnat ett antal kassar med saker han köpt in till AFU. Så himla snällt! Niklas förser oss regelbundet med sådant han hittar på loppisar och auktioner.

Leverans från Niklas Krantz.

Hem 01.00 med min vän Roger som kört mig så många gånger under de här 33 åren på DN. Vi hade som vanligt mycket att prata om och när jag kom hem var det bara att hänga tvätt och ta tag i lite annat. Anneli är hos Ylva så jag blir ensam i natt. I säng vid 03.

Loading