Snö i massor

anneliskottar09

Tre saker liknar gårdagen. Hostar lite och så var vi iväg på julklappstur igen. Den här gången med Niklas. Dessutom är det fortsatt stopp på UFO-Sveriges hemsida. Ute vräkte snön ner och när Anneli väl hade lyckats borsta rent bilen så hade halva redan hunnit täckas under ett lager snö igen. Så det var bara för oss att lägga på ett kol.

På Intersport i Barkarby kunde man roa sig med att titta på folk som kom in från snövädret. Många såg ut som vandrande snögubbar och en man hade ett halvcentimetertjockt lager med snö på håret så det såg nästan ut som en mössa.

När allt var klart blev det Ikeakorv hemma. Vi ringde Markus så att han satte på vattnet och sedan blev det wienerkorv med bröd och mjölk. Ikea säljer klart bra korv.

Efter 15 körde jag in Anneli till S:t Eriksplan där hon skulle möta Ylva för julklappsbyte och middag. Själv åkte jag till DN och plockade upp en del böcker som annars hade hamnat i pappersinsamlingen, tog en pepparkaka och pratade med lite folk innan det bar av hem medan jag ringde upp mamma i mobilen.

Expressen kom med del två i sin serie ufoartiklar i söndagstidningen i dag. Den här gången handlade det om prins Carls observation från 1951, en händelse som jag hittade i FOI:s arkiv för många år sedan och tog upp i min bok ”UFO – Möte med det okända”. Men Expressen hade gjort en riktigt bra artikel med kopplingar till prinsens övriga skandaler. Snyggt.

När Anneli ändå var ute och roade sig så tog jag och pojkarna oss till Elegant Garden i Jakobsberg och åt kinamat. Pojkarna älskar kinamat nästan lika mycket som sushi men framför allt var det kul att komma till just den här restaurangen igen för det var ett tag sedan. När grabbarna var små brukade vi ofta gå hit och det kommer de ihåg. När vi nästan var klara kom Anneli från pendeltåget och anslöt till oss. Hon hann äta en dessert innan vi gav oss tillbaka hem i kylan.

Kvällen tillbringade vi sedan framför den udda sf-rullen ”Evil Alien Conqurers” som var totalt B men charmig i sin uttänkta uselhet. Jag fortsatte att klistra in ufoklipp medan vi tittade.

Loading