Granen inköpt

granen091222

Sov tills jag vaknade vilket innebar 09.30 men kunde konstatera att snuvan inte hade gett sig. Efter att ha investerat i Noskapin i går så har jag i alla fall lite bättre koll på hostan. Nå, detta hindrade varken Anneli eller mig från att börja julstäda på allvar efter att ha ätit hårt bröd med julskinka och stark hemmagjord senap till frukost. Bar ner ett gäng ufopärmar från storarummet till källaren så att eventuella gäster inte ska behöva vada fram bland papper. Skakade av några mattor och kände att jag hade gjort en insats.

Granen köpte vi på fem röda minuter genom att parkera oss utanför Jula i Barkarby där en kille stod och krängde barrträd i alla dess former. Det blev 200 kronor för en lagom stor gran som nu kommer att få sin plats i ett hörn i köket vilket är premiär. Alla granar hittills har stått bakom soffan i storarummet men eftersom det nu står en fåtölj där så funkar inte den lösningen längre.

På jobbet var det ganska mycket att göra med Jenny vid ettarodret medan Åsa firar jul i Värmland. Men vi hann också med att äta lite julgodis och dricka några muggar must. Skrev en blogg om tomten som ju är aktuell i dagarna så vitt jag förstår.

Ute ska det bli ordentligt med snö i natt. Vi får väl se hur det ser ut när vi sticker ut näsan. Inifrån där vi sitter ser man absolut bara mörker – och knappt det.

/…/

Visst snöade det, det kunde både jag och Kjell konstatera på vägen hem. Men nu skiljs våra vägar några dagar. Jag jobbar också i morgon medan Kjell tar bussen till mörkaste Småland för sitt julfirande. När jag kom hem och vi hade önskat varandra en god jul satte jag mig med ett par hårda skinkmackor och beundrade granen som familjen hade klätt medan jag jobbade, svepte en dos Noskapin och hoppade i säng.

Loading