Akuten och Ikea

Egentligen skulle vi ha tillbringat dagen i Uppsala där Niklas skulle spela innebandyturnering, Storverta, men istället hamnade vi på akuten i Jakobsberg med Niklas. Det visade sig att han hade drabbats av urinvägsinfektion vilket är en smärtsam historia så det blev antibiotika och order om att dricka sura saker. Efter att ha hämtat ut receptet på apoteket i Jakobsberg köpte jag fem liter tranbärsjuice på Coop medan Niklas väntade i bilen.

För Niklas blev det en dag i soffan tillsammans med Markus. Jag tror de klämde tre Harry Potter-rullar eller så. En riktigt lugn dag trots att den började med ordentliga smärtor för stackars Niklas. Nu piggade han på sig allt mer ju längre dagen gick så när jag och Anneli åkte iväg till Ikea för att handla kändes det rätt lugnt.

Att ge sig ut i dag var faktiskt värre än att julhandla. Det var folk överallt och gatorna var igenproppade. Inne på Ikea lyckades vi i alla fall hitta ett sidobord till nya fåtöljen, ett mindre bord som ska stå intill soffan (där har vi haft underdelen till en bokhylla som jag hade i mitt pojkrum i Mariestad i alla år) och så nya bruksglas.

När vi knuffade vår kundvagn tillbaka mot bilen så hittade vi den inte först och det tog en stund innan vi hade navigerat oss fram till den. Ska försöka titta efter var vi parkerar lite mer ordentligt nästa gång.

Etapp två gick mot Mediamarkt där jag skulle köpa första säsongens Vita huset men den visade sig vara slut. Under tiden hade Anneli spanat efter kuddar på Mio men de var också slut. Istället hittade vi en fotpall till fåtöljen som vi investerade i så utflykten var inte förspilld.

Att ta sig ut från parkeringen visade sig betydligt värre. Bilar överallt! Men till slut ringlade sig kön ut mot rondellen och så kunde vi köra hem och jag börja skruva ihop möbler. Det blev faktiskt en fjärde sak på Ikea också – en bokhylla. För dem som har besökt vårt enkla hem kan detta förefalla som en omöjlighet men med lite kreativt omfixande i förrådet så hade jag upptäckt att det faktiskt skulle gå att få in ytterligare en hylla.

Så när allt annat var ihopsatt gick jag ned och byggde hylla. När den var klar engagerade jag hela familjen i att bära ut böcker och tidningar från förrådet, flytta på en hylla där och sedan bära in den nya som hamnade i vinkel till en av de gamla. Några timmar senare har jag stuvat om och kastat en del och på så sätt skapat en hel del ny plats. Men givetvis fattades det hållare till ett av hyllplanen så jag måste tillbaka till Ikea i morgon igen…

Tittade på ”The burning plain” med Anneli, en intressant och udda film. Värd att se tycker jag. Julen är en filmernas helg.

Loading