Dränkt bok och nya bokningar

Airmee är inte att rekommendera.

När Anneli gick ut för att hämta tidningen 07.45 i morse hade budfirman Airmee lämnat ett paket från Amazon på trappan utanför dörren. Men klantskallarna som levererat paketet hade ställt det i fukt och dessutom skickat ett sms till ett nummer som jag aldrig haft och som (vid en koll) inte ens fanns registrerat i Sverige.

Boken var en gåva från Philip Mantle till AFU och har titeln ”Beyond reasonable doubt” och handlar om Pascagoulahändelsen. Jag skrev till Airmee som sa att paketet lämnats utanför dörren i går vid 19-tiden men varför de inte stoppat det i vår stora brevlåda kunde de inte förklara. Inte heller ansåg de sig ha någon skyldighet att ersätta det hela.

Istället skrev damen att de hade messat vilket jag svarade att visst, det hade de, men på ett nummer som inte på något sätt liknade mitt och dessutom inte fanns registrerat i Sverige.

Det är väl ingen risk att företaget tar sitt ansvar. Det gör ju företag inte alltid numera. Istället har de rekommenderat mig att ta upp det hela med Amazon som boken kom ifrån men det känns ju ännu svårare kan jag tycka.

På Coop i Vinsta.

Jag och Anneli tog en tur till Coop för att handla men såg på vägen en skylt med riktigt billig oxfilé som vi när vi handlat klart körde tillbaka till. Anneli gick in och köpte ett kilo som vi ska spara till vår råbiffssittning framöver.

Under dagen skrev jag också en ny ufokrönika till DN.se och mejlade den till min redaktör Susanne. Ska ju skriva en i månaden under en period, sedan får vi se om det blir en fortsättning. Bra läsning på de första två i alla fall och flera köp.

Lite tidningar återvinns.

Efter att ha lastat ur hemma körde vi till återvinningen med en massa skräp så nu finns det lite bättre plats i garaget. Lite.

I dag kom Bibliotekstjänsts recension av min nya bok och den fick en 4 av 5 med bland annat följande omdöme: ”I vanlig ordning gällande Clas Svahn är boken välskriven. Den innehåller några väl valda bilder. Oavsett om man tror på övernaturliga fenomen eller bara gillar dem ur ett populärkulturellt perspektiv är detta en mycket läsvärd och intressant bok.”

Sådant blir man glad av!

Och i dag har Tranås Tidning en mycket bra intervju med Victoria Tellander Andersson i både text och teveinslag. Hon svarar bra och gör UFO-Sverige en stor tjänst genom sin nyktra och nyfikna hållning till femomenet.

Sådant blir man också glad av!

Framåt kvällen tittade vi klart på ”Avatar – The way of water” och nu blev det ordentlig fart på filmen.

Under dagen kom ett bud från FLX för att hämta en kasse ufoböcker och en affisch som skulle användas i en del filmscener under dagen och morgondagen. För i morgon ska jag in till FLX-huset på Djurgården för att filma med Felix under fyra timmar. Sedan ska väl allt vara klart.

Pratade också en bra stund med Hillevi i Vallentuna (alltså huvudvittnet i den så kallade Vallentunavågen) som har varit sjuk men nu repat sig ordentligt. Hon undrade just hur det gick med filmandet och hur hennes framträdande i dokumentärserien blev. Bra tycker jag!

Pratade också med Rune som leder sökandet efter en möjlig spökraket i Djupsjøen i Norge och han hade hoppats att jag skulle komma komma dit i nästa vecka. Men tyvärr så har jag inte en möjlighet, men det hade varit roligt! Rune är väldigt duktig på att engagera och organisera. All heder åt sådana ufologer!

Har också gått igenom manus till morgondagens podd som jag och Tobias ska göra. Podd 102 blir det! Ni lyssnar väl på podden ”UFO-Sverige”! Här kan ni göra det.

I säng före 23 med boken.

Loading