Filmar med Felix och gör podd

Moa Gammel har dykt upp.

Upp 06.30 och sedan på plats på FLX kontor på Djurgården strax före 08 eftersom jag skulle filma med Felix Herngren, John Nordling, Fred Andersson och Moa Gammel hela förmiddagen. Det visade sig att vi inte var klara förrän 13.30.

Vi hade ett långt manus att gå igenom och när jag och Felix tränade på det via Zoom i måndags tog det oss en timme. och så långt fick det ju inte bli i slutändan eftersom samtalet skulle bli slutpunkten på tio månaders filmande i Sverige och USA.

En av flera tavlor med anteckningar.

Grunden var ett samtal mellan mig och Felix där vi gick igenom några av de teorier som finns kring ufofenomenet men sedan kom Moa Gammel (som ni minns från ”Jordskott” och ”Ufopodden i P3”) in och fyllde på alldeles i slutet. Fred Andersson, som varit en grundbult genom hela produktionen och inte enbart gjort researchen utan också suttit framför kameran en hel del, var med också annat.

John återskapar en tavla med teorier som Felix suddade ut i går under en scen som filmades då.

Jag och Fred såg till att det fanns en massa böcker som rekvisita. Vi plockade ett urval ur respektive bokhyllor. Sådana böcker som vi tycker att vi kan stå för.

Väntan.

Att filma betyder omtagning på omtagning, trots att John, som håller i regin, säger sig vara nöjd kommer det alltid ett ”men” som gör att vi kör samma scen ett varv till. Och ett till. Om det inte är Felix som tycker att scenen går att bättra på, vilket han ofta tycker.

Nils riggar ljuset.

Det är ett noggrant och målmedvetet gäng att jobba med och dessutom två duktiga kameramän. Ett sant nöje även om ens tålamod för just upprepningar sätts på prov.

Jag och Felix går igenom texten inför nästa scen.

Inför varje scen gick vi igenom texten så att den skulle sitta bra men det fanns alltid utrymme för improvisationer så länge de viktiga nyckelorden fanns med. Dessutom filmade vi flera varianter av vissa scener där bara en ska vara med till slut. Bland annat en scen där jag får telefon mitt under Felix prat och han blir avbruten. Vi gjorde en liknande variant i Hällefors men den kommer inte att komma med. Vi får se hur det går med den här.

I en scen hade vi hjälp av två anställda tjejer på FLX som fick agera statister.

Nu blev det lite snålt om tid på slutet eftersom Felix var tvungen att dra till inspelningen av ”Masked singer” direkt efter att vi var klara. Men vi hann i alla fall kasta i sig lite god hämtmat även om Nils, som stod för hämtningen, först missuppfattade och bara hämtade åt Felix.

Underbara Moa!

När vi så var klara pratade jag en stund med Moa som jag känner sedan arbetet med ”Ufopodden” innan jag tog bilen hem till Anneli. Regn hela vägen, liksom i morse.

Hemma softade jag med min bok en stund men tog också om hand mejl från personer som vill köpa min nya bok.

Vid 16-tiden ringde Tobias och en halvtimme senare satte vi gång och spelade in avsnitt 102 i UFO-Sveriges poddserie. Den här gången pratade vi om det senaste från USA, vad som händer och är på väg att hända inom AFU och UFO-Sverige, min kommande bok och en del annat som tog ungefär 40 minuter att prata igenom. Vi får se när Tobias får ut avsnittet.

Sedan lagade jag ochAnneli middag tillsammans och åt den vid köksbordet innan det blev ”Antikrundan” på Play och sedan en stund vid datorn för min del. Tidigt i säng eftersom det blev en kort natt i natt.

Loading