Intervjuad av Nära och Allers

Intervjuade av Näras reporter.

Klockan 15 i dag var det dags för en Teamsintervju med tidskriften Nära som skriver om det mesta inom det okända. Jag har varit intervjuad där flera gånger tidigare men nu var fokus på nya TV4-serien så Felix fanns med från Palma.

Det blev en. bra intervju med genomtänkta frågor och väldigt bra svar från Felix som var med under de första 25 minuterna innan han var tvungen att lämna. Sedan pratade vi vidare i 25 minuter till innan vi var klara. Jag har också skickat över ett antal bilder från inspelningen som kan användas i reportaget.

Lite tidigare på dagen hade jag ett samtal med Allers som jobbar på att göra klart ett reportage med mig. Intervjun gjordes redan förra året och nu fick jag chansen att läsa manus och komma med lite synpunkter och aktuella tillägg.

Ett ufovittne ringde mig sedan han fått ett mystiskt samtal från en man som påstod sig vara historiker. Inte svårt att gissa vem det var. Klicka på länken ”Om Historielärarföreningen” så fattar ni. Det är en lustig man som ringer och mejlar allt och alla som jag är i kontakt med. Inget eget liv utan han lever genom mig. Måste vara en ökentillvaro.

Satt en stund och gick igenom de sista årgångarna av Vecko-Journalen i jakt på artiklar om det okända och allehanda fenomen, och jag hittar en hel del. Årgångarna den här gången var 1926 och 1925. Det är lätt att bli sittande och läsa annat också som den här artikeln som jag bifogar en bild från om fonografer.

Vecko-Journalen 18 april 1926.

En ”ultramodern fonograf”, alltså en grammofon, bandspelare, digital inspelare eller vad man nu ska jämföra med i dag. Häftig!

Framåt kvällen lagade jag och Anneli en riktigt välsmakande fläskfilégryta, en av de bättre vi gjort. Anneli håller i receptet och jag hjälper till. Och bra blev det.

Otroligt nog fick jag gå in i debatten om månlandningen igen då någon mindre vetande lade ut ett klipp och skrev att vi nog aldrig varit där. Facebook är en plats för högt och lågt. Jag fick tipset om inlägget av en kvinna som tyckte att jag borde nyansera det hela vilket jag gjorde. Och, som jag bland annat skrev, ibland tror man att vi lever på 1300-talet talet folk saknar elementära kunskaper och istället ägnar sig åt att tro på allt möjligt.

Den här gången lade någon ut ett fem år gammalt klipp med en ”fysiker”, Brage Norin. Att han blev doktor i teoretisk fysik vid Umeå Universitet 1978 visar han inget av under sitt föredrag för en grupp pensionärer. Den gode Norin uppvisar en slående okunskap där han står och håller ett föredrag där han kallar Apolloprojektet för en bluff. Istället det han själv som bluffar. För säkerhets skull antyder han också att Gagarins rymdfärd var bluff den också.

Beklämmande. Brage Norin gick ur tiden 2019.

Adrian Parker är också där.

Nu har det kommit ut lite mer information om UFO-Sveriges deltagande i Hälsomässan i Örebro den 4 till 5 maj. Då ska jag hålla ett föredrag också. Ska bli kul att komma dit och se vilket mottagande UFO-Sverige får. Vi kommer att sälja böcker och prylar från vår butik också.

I dag fick vi vår trasiga backkamera utbytt på Motordepån. Anneli lämnade bilen tidigt och hämtade den på vägen hem från yogan.

Det blev ett avsnitt ”Shetland” också. Men sedan åter till datorn för att skicka en laddning texter till Mufon, några bilder till Allers och diskutera ett fall med Kenth på rapportcentralen.

I säng vid 23.

Loading