Firar Andrea

Värd att fira.

Medan Anneli löste ”Melodikrysset” åkte jag till Vällingby för att hämta ut ett paket till henne på Åhléns och till Coop för att köpa bananer och ägg till morgondagens middag med pojkarna och Ylva. Jag parkerade i p-huset och vandrade sedan också till Clas Ohlson för att köpa nya tandborsthuvuden till min eltandborste och efter att ha letat lite fick jag veta att de förvarades bakom disk eftersom folk hade en förmåga att stjäla dem.

På vägen slank jag in på Stadsmissionen och hittade en bok om medier för 30 kronor som jag köpte för AFU:s räkning.

Och nu har det amerikanska Nationalarkivet samlat sitt ufomaterial på en plats. I alla fall det som har digitaliserats. Jag har inte haft tid att studera det närmare i dag men det finns goda skäl att ta sig lite tid framöver.

Här kan ni själva ta del av materialet.

Fick ett mejl från en tidigare databasansvarig på ett museum i Eskilstuna som ville skriva under på att AFU utför ett viktigt arbete som bör gynnas. Riktigt bra. Dessutom lovade han att ställa upp med en femtiolapp i månaden som givare till AFU. Så han blev den andre på två dagar som jag värvade till detta. Och det arbetet tänker jag fortsätta tills vi har nått 100 små, men viktiga månadsgivare.

Jag var också i kontakt med Jim Semivan på TTS för att fä lite hjälp med en uppgift och han svarade som alltid prompt vilket var bra.

Efter att jag och Anneli ätit lunch tog vi bilen tillbaka till Vällingby för att handla lite mer som blivit akut inför morgondagen men sedan styrde vi kosan till Söder där min tidigare arbetskamrat och UFO-Sverigevän Andrea firade födelsedag.

35-talet personer kom och minglade.

Det blev ett riktigt lyckat kalas med dryck, smarriga snittar och tre sorters tårta – vi åt av alla på uppmaning av Andrea.

Och ännu roligare var att jag fick möjlighet att träffa några personer som jag inte så ofta möter numera. Hardy, som en gång arbetet med ubåtsfrågor inom Försvarsmakten, berättade om en observation av tre–fyra mycket märkliga flygplan när han befann sig på Mälsten i augusti 1969. Planen var av ”Tunnans” storlek och de flög in från havet, så lågt att han kunde titta ned på dem från den höjd han befann sig, innan de vepte runt 180 grader och försvann tillbaka ut över vattnet.

Inga svenska plan enligt Hardy och inga beteckningar på dem vilket han borde ha sett eftersom de befann sig relativt nära. Och absolut inga civila plan.

Jag hann också prata med Andreas bror som faktiskt mött Henry Kjellson, men då var brodern bara fem år. Men syskonens pappa Ragnar hade mycket med Kjellson att göra, vilket jag visste sedan tidigare (och jag har träffat Ragnar en gång för många år sedan) liksom Ernst Linder. De tre var goda vänner.

Mesta tiden satt jag och Anneli och pratade med några andra vänner till Andrea, bland annat en operasångerska och en författare och översättare som hade sin dvärgpudel Monty med sig. Sedan anslöt ytterligare en dam och det blev ett mycket givande samtal under några timmar.

Innan vi tog bilen hem igen pratade jag också med en annan dam som har en samling böcker hemma i kartonger i ett förråd som hon lovade kika på om inte AFU kunde få.

Under dagen fick jag också mess från en dotter till en ufolog som inte längre är med oss och hon erbjöd AFU hans efterlämnade papper och arkiv. Mycket bra och väldigt viktigt att få in sådana samlingar. Jag ska åka dit och hämta det hela lite längre fram i vår bestämde vi.

Strax före midnatt kom jag i säng. Då hade vi slötittat på ”Melodifestivalen” (där de två vinnarna Danny Saucedo och Dotter var så givna på förhand att det aldrig blev spännande) och sedan lite mera fokuserade på ”Shetland”.

Lite jobb framför datorn blev det också efter tevetittningen.

Loading