Till Uppsala med skivor och kul spel

Ejdar Gokturk tog tacksamt emot skivorna.

I en av mina ”arbetsuppgifter” ingår att dra in pengar till AFU och det är något jag tar på allvar. Så i dag körde jag till Uppsala med bilen full med vinylskivor som Carl-Anton Mattsson skänkt och som nu ska säljas till förmån för arkivet. Det kommer att bli en slant. Ejdar Gokturk tog tacksamt emot lasten trots att hans lager var så fullt att han knappt kom in genom dörren.

Stannade till en stund hos Karl-Axel på Röda Rummet också. Han hade ännu inte hunnit gå igenom alla böcker jag lämnade för nästan två veckor sedan. Främst för att några av dem kom från Bobs källare i London och där tagit lukt. Fina och dyra böcker som han och personalen nu försökt få ordning på. Hoppas det. I vilket fall var han väldigt nöjd med merparten av de böcker jag hade med senast så det blir pengar till arkivet det också.

Jag har också skrivit räkning på 400 dollar till ett amerikanskt produktionsbolag som arbetar på en serie ufodokumentär kallad ”The proof is out there” och som jag i april förra året sände tre bilder kopplade till Åke Lejons ufoobservation den 11 november 1973. En klassisk svensk ufoobservation som alltså inte fick någon förklaring. Nu kommer bilderna att användas i ett avsnitt som sänds på History Channel den 1 mars. Kul!

Pratade med Tommy i Grevie som ringde mig på vägen hem från Uppsala. Han ska bli intervjuad eftersom en lokaltidning uppmärksammat att TV4-dokumentären är på gång. Så jag skickade honom ett gäng bilder som jag tog under inspelningen hemma hos honom och hans fru den 31 juli. Bilder där han intervjuas av Felix.

Pratade också med Rune Krieghr Røstad som hörde av sig och gav en summering av arbetet i Djupsjøen. Norska TV2 har bevakat arbetet i sjön och gjort ett riktigt bra inslag och artikel. Artikeln kan ni läsa här. Rune och hans expeditionsmedlemmar har gjort ett superjobb och väldigt seriöst. Det hedrar dem och norsk ufoforskning.

Själv har jag fullständigt missat att en podd jag var intervjuad för ligger ute på Spotify sedan i januari. Den handlar om AFU och ni kan lyssna på den här.

”Ny” podd.

Nu är det ju inte jag personligen som har detta unika arkiv, men så kan det bli när man vill locka lyssnare.

Så har man blivit en fråga i ett spel också.

För några dagar sedan köpte en av AFU:s välgörare, Niklas Krantz, ett spel som enbart bestod av frågor från Skaraborg – ”Schlättafrågan”. Och till min förvåning var jag en av frågorna där, visserligen kraftfullt felstavad men ändå!

Under min och Annelis lilla runda med bilen i dag fick jag ett mejl från mina kamrater på Semic som håller på att rensa ut böcker eftersom kontoret ska byggas om då personalstyrkan minskat. 30 stora lådor närmare bestämt.

Markus hjälpte till med att bära lådor.

Nu får vi ju inte plats med så många lådor i bilen men gjorde i alla fall ett första besök på Semic och tog med vad vi kunde. Resten hämtar jag i nästa vecka. Efter att ha lämnat av Anneli för sin massage körde jag till Markus som hjälpte mig att bära ned tio av lådorna till sitt källarförråd och det är där resten också kommer att hamna när jag hämtat dem. Också dessa böcker ska säljas till förmån för arkivet.

Har varit med i en annan podd som jag glömt att puffa för också, det blir så många att det är svårt att hålla koll ibland, nämligen i Alicia Linderoths podd Ashua som spelades in hemma i soffan den 15 januari.

Lite mer andligt.

Intervju blev inte den gamla vanliga utan mer åt det andligt ufologiska hållet. Lite kul att prata om den sidan av saken också. Ni kan lyssna här.

Under kvällen fick jag okej från min vän Ed May som var forskningschef för det omtalade och mycket spännande Star Gate-programmet som den amerikanska armén bedrev under en rad år. Tanken var att genom särskilt känsliga personer på paranormal väg kunna spionera på Sovjet. Jag har träffat Ed i Houston och i Stockholm och vi mejlar ibland. Nu sa han ja till att sätta sitt namn på listan som rekommenderar AFU. Tack!

(Hans namn läggs till inom kort här.)

Markus har varit hemma och hjälpt oss att städa men jag hängde i alla fall tvätten. Och Anneli fixade abborre till middag som var mycket god!

Har också läst korrektur på en text som ska ingå i utställningen ”Jordskugga” på Norrköpings konstmuseum, alltså den utställning som har tagit inspiration i AFU:s arbete. Det var en del att fixa så jag hoppas verkligen att allt blir rätt till slut.

Kan beställas på Amazon.

Och så var Philip Mantle snäll nog att skicka fem ex av ”The Isle of Wight entity case – AFU special report case report number one”. Och som vanligt ställde Airmee-klanten paketet utanför vår dörr så att det blev fuktigt. Men som tur var torkade de utan att bli förstörda som första boken Philip skickade. Varför använder de inte vår brevlåda!? Går i alla fall att beställa på Amazon.

Sist på dagen försökte jag få lite gjort vid datorn medan Anneli satt mitt emot och tittade på Play och beställde hotellrum åt oss till riksstämman i Jönköping.

Sent på kvällen rapporterade Fox News om att oidentifierad höghöjdsballong följs av militären när den rör sig över USA. Ufoballong? Kineserna igen?

I säng för att läsa 23.30.

Loading