Första exemplaret i handen

Första exemplaret av nya boken.

När jag körde till Semic för att hämta de sista lådorna med böcker på förmiddagen hade förlaget precis fått in de tio första exemplaren av min nya bok från tryckeriet. Härligt att hålla ett fysiskt exemplar i handen efter allt arbete med den! Det är en tjock historia och faktiskt den tjockaste bok om ufo som kommit ut på svenska. 463 sidor.

Här hittar man också en del från inspelningen av ”UFO-mysteriet med Felix Herngren” som har premiär i TV4 vecka 13, närmare bestämt den 26 mars.

Efter ett ärende till Barkarbystaden och ett till Solna körde jag hem och lastade ur böckerna. Då hade jag också hämtat en bok som jag köpt från Amazon, Brian Klaas ”Fluke” som handlar om slumpen och hur den påverkar våra liv. Läste om den i New Scientist och kunde inte motstå att köpa den. Detta är verkligen något som intresserar mig!

I brevlådan låg en annan bok av betydligt äldre datum, ”Skrifter af François Arago” från 1854. Arago var en intressant person – astronom, fysiker och statsman – och jag har använt mig av hans skrifter tidigare, bland annat i min första bok om naturfenomen. Att en annan av mina historiska hjältar, Alexander von Humboldt, skrivit förordet gjorde inte saken sämre.

Och så ringde jag givetvis för att gratta min vän och ständigt unge Håkan Blomqvist som är ett skottårsbarn och på så sätt fyller bara vart fjärde år. Nu var det dags igen! Håkan är inte längre lika mycket aktiv i AFU:s dagliga arbete men gör ett otroligt jobb genom att skanna svensk ufohistoria, genom arkiv vi räddat från föreningar som kommit och gott och artiklar ur tidningarna.

Håkan är UFO-Sverige historiker och ingen har som han koll på namn, föreningar och vad som hänt inom organisationen. Väldigt imponerande!

Anneli tog tåget till Malmö i förmiddags och jag körde henne till Barkarby station. Hon ska ned och hälsa på sin bror och hans familj under några dagar. Trevligt för henne!

Jag fixade en pizza, tittade på ”Amadeus” (regissörens version) och bokförde gåvor till AFU. I säng en stund efter 23 för att börja läsa ”Fluke”.

Loading