Intervjuad och spelar in

I studion på Döbelnsgatan.

På förmiddagen, när jag och Anneli satt i bilen på väg mot Semic, hörde John Nordling av sig och undrade om jag hade någon lucka under förmiddagen för att spela in det sista ljudklippet för TV4:s ufodokumentär. Jag förklarade att jag kunde åka nu eftersom jag hade lite annat inbokat och så blev det.

Strax före 10 hade vi parkerat i p-huset vid Norra Real och några minuter senare var vi på plats på Nordic United där John snart anslöt. Idén var att jag skulle prata in en bit som anslöt till ett samtal som jag och Felix redan spelat in så jag hamnade i en liten kabyss till ljudstudio medan John och en tekniker satte sig i ett redigeringsrum intill.

Ljudteknikern fixar till det hela.

Det var inte många sekunder som skulle bandas, närmare sex från början, men vi byggde ut det till det dubbla och kanske lite drygt det innan vi var klara. Och trots att det alltså var ett superkort klipp är det som alltid med teve, omtagningar, nytänkande och finputsningar. Små onödiga ord klipptes bort och så blev helheten bra. Så det tog sina modiga 35 minuter innan jag och Anneli kunde åka vidare.

Anneli på Semic.

Sedan fick det bli Semic där vi träffade Cilla och några av de andra som jag känner där. Och tillsammans fyllde jag och Anneli bilen med bokkartonger ännu en gång. Trots det fick vi inte med allt så det får bli ännu en resa dit.

På vägen hem plockade vi med oss en kebabrulle (till mig) och en avocadosallad (till Anneli) som vi åt i soffan framför att avsnitt ”Simpson’s” innan det var dags att säga hej till Urban Björstadius från produktionsbolaget Prata som gör Vetenskapsradion Historia.

På plats i soffan.

Det var ett tag sedan vi gjorde radio tillsammans, den 23 april 2007 närmare bestämt då jag tog en fruktansvärt suddig bild på Urban. Jag har lagt upp de båda bilderna (2007 och 2024) längre ner i bloggen.

Nu pratade vi spökraketer och lite annat vilket var roligt. Nästan en timme blev det men 90 procent klipps sannolikt bort innan det passar in i det färdiga programmet där inte bara jag ska vara med. Så är det med radio (och teve).

Efter intervjun ringde en informationsansvarig på Norrköpings Konsthall och ville ha hjälp med bilder från AFU och en genomläsning av en text som ska skickas ut till massmedierna inför pressvisningen av ”Jordskugga”, alltså den konstutställning som hämtat sin inspiration från AFU och som öppnar 9 mars.

Jag läste snabbt och skickade tillbaka texten plus fem bilder från arkivet.

Och så har Aftonbladet en film på en ”utomjordisk invasion” över en stad i Kina. Ser inte särskilt utomjordiskt ut utan har säkert sin naturliga förklaring. Får se om någon kommer med den snart.

Och så fick min kamrat, discjockeyn Martin Krohné, en välförtjänt hyllning i Stockholm Designer Magazine. Där beskrivs han som ”A Swedish Maestro Dominating the Global DJ Scene with Unparalleled Beats”. Inte illa!

Under kvällen lagade jag och Anneli mat och tittade på Anders Hansen innan jag återvände till datorn en stund.

Urban modell 2007…
…och 2023. Det har hänt en del också med våra rum.

Loading