Morgonpass igen

Första morgonpasset utan Ossi som nu har lämnat kylan i Sverige för varma Thailand. Istället sitter Caroline intill mig vilket också är bra. Förmiddagen gick åt till att skriva om jordbävningens efterverkningar på Haiti men framför alt till att bevaka en terrorattack i Kabul som pågick i flera timmar.

Eftersom det dröjde med lunchen skickade jag med Kalle en tjuga för att köpa en korv med bröd och gurkmajonnäs innan det äntligen blev dags för mig och Fredrik att vandra över till Lilla Essingen och ”indiern” för en Chicken Tikka Massala. Gott som vanligt och trevligt att prata med Fredrik en stund. Det blir inte så ofta annars.

Hemma var det trevligt att träffa familjen igen. Markus stack ut med Anneli en sväng och köpte ett par nya gymnastikskor som numera går på storlek 44,5 – och han är 15 år… Efter maten softade vi en kort stund framför Simpsons innan jag skrev några brev som behövdes svaras på.

Framåt kvällen satte jag mig en timma och jobbade med min ufobibliografi som nu har blivit 77 sidor tjock och omfattar 427 titlar. Det dyker ständigt upp böcker som jag har missat eller förbisett men jag jagar hela tiden nya. Eftersom bibliografi tar upp faktaböcker som nämner eller diskuterar ufofrågan, även om det bara är på ett par rader, så gäller det att titta igenom det mesta som man kan misstänka när det kommer nya böcker eller om jag springer på gamla.

Tanken är att UFO-Sverige ska ge ut bibliografin i någon enklare form när jag känner mig färdig med den. Vilket nog lär ta något år till. Tips om obskyra böcker som tar upp ämnet mottages tacksamt. Men var beredda på att jag har koll på nästan allt.

Loading