Till Uppsala och många mejl

Karl-Axel går igenom vår senaste leverans.

Gårdagens TV4-premiär fick mejlkorgen och kommentarsfälten på Facebook att fyllas med reaktioner, observationer och en del oförskämdheter från folk som älskar att hata UFO-Sverige och mig. Jag blev i vanlig ordning kallad ”CIA-agent” och ”gatekeeper” av folk som inte har en susning om hur man ska arbeta för att undersöka en uforapport, än mindre har gjort det själva. Facebookufologer vars enda kunskap kommer från Youtubefilmer.

Men 95 procent av alla var glada och positiva över denna den första svenska serien om ufo som har gjorts. Ett genombrott och det älskade tittarna. Själv hann jag inte titta på det färdiga resultatet förrän i kväll då jag och Anneli logga in på TV4 Play. Såg riktigt bra ut, tycker jag. En textremsemiss var att någon hade skrivit ”Blue fast” istället för ”Go fast” som jag sa om en av Pentagonfilmerna. Men så kan det bli.

Innan vi kom så långt hade Postnord väckt oss med ett par paket och sedan var det bara att äta frukost. Därefter packade vi bilen och for till Uppsala med hela baksätet fullt av vinylplattor och bagaget fullt av böcker. Allt skulle säljas för att få in pengar till AFU. På vägen dit ringde en man och berättade om hur han gjort en observation av ett enormt ufo över Stockholm 1996 eller 1997. Intressant att lyssna till och vi hade ett bra samtal men så himla synd att hans medvittne var död och att han aldrig noterade datum eller år.

Slog också en signal till Håkan Blomqvist som var mycket nöjd med TV4-dokumentären och vi var överens om att den kommer att ge UFO-Sverige nya intresserade som förhoppningsvis vill engagera sig.

Ejdar mötte oss i dörren.

Första anhalt var Skivcentrum där jag som vanligt körde in på baksidan och lastade av skivorna tillsammans med ägaren Ejdar Gokturk. Många skivor var det och jag hoppas att de ska förvandlas till lite inkomster för AFU. De flesta av skivorna var gåvor från Roger Ersson och Mats Nilsson som rensat i sin stora samling.

I väntan på att Karl-Axel skulle dyka upp på Röda rummet åt jag och Anneli lunchbuffé på China Garden på Kungsgatan 55. Helt okej men som de flesta kinabufféerna lite trött. Glassen till efterrätt piggade i alla fall upp.

Karl-Axel är en entusiastisk bokhandlare som det alltid är trevligt att prata med. Så när han dök upp stannade vi en stund för att diskutera böcker.

Väl hemma ringde jag en man som hörde av sig i går och som sa sig ha viktiga uppgifter om ett av Sveriges mest kända ufofall. Och samtalet blev mycket intressant eftersom det stärker mig i mina tvivel till just den händelsen. Jag kommer att återkomma till detta i någon form, men inte i bloggen eftersom det är ganska känsligt.

I går publicerade SCU (Scientific Coalition For UAP Studies) en granskad studie som bekräftar det UFO-Sverige också kan se i vårt rapportmaterial, nämligen att observationer av ufo har gått från dagsljusrapporter till nattobservationer mellan åren 1945 och 1975. Men också att de tidigare observationerna oftast gjordes på lite längre avstånd medan de nyare gjorts på närmare håll.

Houston på plats!

I dag kom också både Rapport-Nytt och UFO-Aktuellt till AFU i Norrköping, från det nya tryckeriet i samma stad. Dessutom kom så den försvunna pallen med böcker från Rice University i Houston äntligen fram till arkivet! En mycket god nyhet. Anders var mycket nöjd med kvaliteten på böckerna som nu ska gås igenom och matchas mot våra samlingar.

Loading