Tefat på Vårsalongen

Marika af Trolles ”Noas rymdskepp” kunde inhandlas för måttliga 45 000 kronor…

På förmiddagen jobbade jag vidare på min ufoartikel för Historiska brott & mysterier och sent på eftermiddagen skrev jag den helt klar och mejlade in den till min redaktör. Skönt att den är färdig!

Anneli fick sopa och skrapa bilen när hon gav sig av till simhallen en stund och det såg ut som rena julen igen med temperatur kring nollan. Men också den saken redde ut sig framåt dagen.

Så började dagen för Anneli.

När det var min tur att ta bilen var det frisören på Åkermyntan som var mitt mål (fick kritik av Mitra för att jag rakat höger polisong för högt upp) och sedan hem för att lunch och iväg igen, den här gången för att gå på Vårsalongen på Liljevalchs tillsammans med Andrea (som vi hämtade i Hässelby) och Ylva (som mötte oss på plats.

Tjejerna är återkommande besökare på Vårsalongen medan jag bara följer med när det finns ett tefat att titta på 🙂 I alla fall var det så för ett par år sedan och även i år hängde det ett spännande motiv på väggen i en av salarna.

Bakom tjejerna: En dna-spiral i form av snöpinnar.

Det var mycket folk där och i de minsta salarna var det nästan trångt. Som vanligt en blandad kompott men roligt att se, för väldigt mycket håller bra kvalitet och är spännande att titta på.

I första rummet.

Många av konstverken hade en liten markering på sina förklarande skyltar vilket betydde att de var sålda. Måste kännas häftigt för den som kanske debuterar på salongen.

Mina favoriter.
Tickor kan också bli konst om man ordnar dem lite snyggt och sätter en ram runt det hela.
Liksom ”stenar” gjorda av tyg.

Riktigt kul att gå runt en stund och titta. Det man gillar stannar man till vid, svårare än så är det inte. Resten kan man passera med en förstulen blick. Sedan blev det fika på Blå porten och efter det en titt i butiken där jag och Anneli köpte en bok om Hilma af Klint.

Helgens nummer av SvD:s bilaga.

Hemma i brevlådan låg mitt skal till nya telefonen och ett par exemplar av Svenska Dagbladets bilaga Perfect Guide. Intervjun med mig gick över sex sidor inklusive omslaget och Anneli gav den tummen upp efter att ha läst den. Artikeln har resulterat i flera mejl och tillsammans med alla andra exponeringar UFO-Sverige har just nu är det fullt med jobb för rapportcentralen.

Efter kvällsmat – Annelis patenterat goda fläskfilégryta med svamp – satte jag mig vid datorn och gick igenom ett långt översatt kapitel ur en av mina böcker. En man som jobbar på AFU har tagit sig an detta. Det tog några timmar.

Tittade på andra halvlek England–Sverige där Sveriges damer lyckades spela 1–1 vilket var en himla skillnad mot 0–4 senast. Bra gjort!

Efter 23 gjorde jag och Anneli oss klara för att läsa en stund i sängen. Just nu en bok om ett vulkanutbrott.

Utanför Liljevalchs.

Loading