Hämtar och sorterar böcker – och AFU-möte

Anders, Thomas och Tomas.

På förmiddagen satt jag och skrev vidare på min artikel till Historiska brott & mysterier men hann inte klart nu heller eftersom det är så mycket annat som händer hela tiden. Och klockan 11 var det dags för att timslångt möte med Tomas från Hyresbostäder och Thomas Michanek och Anders Liljegren från AFU via nötet. Mina AFU-kollegor var på plats i Hyresbostäders lokaler och ämnet för dagen var en del detaljer när det gäller de lokaler som jag hoppas att arkivet ska kunna flytta in i om ett par år.

Sedan blev det lunch med Anneli och därefter bilen till Semic för att hämta 35 exemplar till av min nya bok. Den tar slut hela tiden. Jag fick också med mig ett par kassar serier och några lådor böcker som en dam på Jultidningsförlaget hade plockat ihop åt mig.

Det rasslar in nya kommentarer när det gäller boken varje dag och en del är verkligen roliga att läsa. Alla positiva så här långt. I dag skrev en läsare: ”Nu är två tredjedelar lästa av din bok och jag gillar den verkligen. Lite kul för jag hör din röst hela tiden när jag läser och det blir mer personligt/levande då. En del fall som jag inte hört om förut och en del som fått lite mer ’kött på benen’. Dessutom väldigt lättläst.”

Fick också en bild från Thomas Michanek som sett boken på Akademibokhandeln i Norrköping där den står placerad i mycket fint sällskap som ni kan se här ovan.

Faktum är att vi borde ha tagit en ”efter”-bild också. Då såg det riktigt prydligt ut!

Sedan har jag jobbat i garaget och sorterat böcker i flera timmar, kallt! Men nu är allt uppdelat i två högar – en för Tidan och en för Uppsala. Jag har också en tredje hög med serier i olika format som jag hoppas kunna sälja även dem.

Under kvällen fick jag ett mejl från Bob Rickard att han och frun nu äntligen har kunnat flytta in i sitt nya hus, inte så långt från det gamla. Men minus den fruktansvärda källaren! Jag hoppas kunna hälsa på honom i sommar om allt går som det ska. Då blir det en stor laddning med material som ska hämtas hem till AFU.

Under kvällen hade jag kontakt med en ufovän sedan 90-talet som inte har mått så bra och därför skrivit inlägg i sociala medier som han nu djupt ångrar och också tagit bort. Det är lätt att döma folk när man läser ett inlägg men man ska nog alltid ta det lite lugnt och kolla fakta först. Så jag skrev till vännen och fick förklaringen. Det är inte lätt att vara människa alla gånger. Och sociala medier blir inte sällan asociala diton.

När Anneli kom hem från yogan hade hon med sig en pizza till mig och en sallad till sig som vi åt framför teven.

Sedan började jag skriva på mitt föredrag som jag ska hålla på Harmoni Expo i Solnahallen klockan 12.30 på söndag. Hann bli klar med ramen så resten skriver jag klart i morgon.

23.30 låg jag i sängen med en god bok.

Loading