Raili är borta

I dag klockan 18.50 slutade vår älskade Raili sitt jordeliv med Anneli vid sin sida. Min underbara svärmor, våra pojkars fantastiska mormor är inte längre med oss.

Raili föddes i Finland 1935 och skulle ha fyllt 89 år den 10 maj, samma dag som vår egen Markus fyller 30. Jag lärde känna henne 1981 då jag träffade Anneli och under alla år kan jag aldrig påminna mig ett enda ont ord från henne. Hon var en varm, omtänksam och kramgo del av vår familj.

I många år firade hon jularna tillsammans med oss, detta sedan hennes man Ingemar gått bort. Hon var alltid glad och det lyste i hennes ögon när man talade med henne. Med tiden slog demensen till och den Raili vi kände suddades delvis ut även om glädjen och kärleken trots allt fanns kvar. Och hon kände igen mig och Anneli ändå till slutet.

Raili och Anneli.

Under de senaste åren har hon bott på Fyrklöverns boende på Ullerås utanför Mariestad där hon blivit omhändertagen på ett helt fantastiskt sätt. Hon var älskad också av personalen och vi kände trygga med att ha henne där. Under de sista dygnet fick allt som fanns i form av lindring och när hon gick över var det lugnt och utan dramatik.

Men nu är hon borta och det gör ont i hjärtat. Mitt allt detta är jag oändligt glad att Anneli åkte ner i går och att hon under Railis sista minuter i livet satt och sjöng sånger för henne. Ett fint och värdigt slut blev det.

Strax mötesdags.

Jag fick beskedet om Railis bortgång när jag var på väg hem från UFO-Sveriges styrelsemöte i Sala där vi samlats hemma hos Mats Nilsson för fyra timmars prat och beslut. Ett bra möte där jag hade med Fred Andersson i bilen och där det blev fullt i mötesrummet plus flera med på Zoom.

Vi var på plats tidigt och klockan 12 blev det lunch som Mats fru Irene hade lagat. När det blev paus kånkade jag och Fred ner ett gäng kassar med böcker och lite annat som Carl-Anton hade med och som nu ska till AFU och några också till mig. Vi passade också på att lyfta över ett stort antal andra kassar och en låda till Tobias bil eftersom han kör ner till AFU och så fick jag en låda med det senaste numret av UFO-Aktuellt från honom.

Nu åker jag och pojkarna till Mariestad i morgon för att ta farväl av denna underbara och fina person som har förgyllt våra lov och som vi så ofta har kunnat skratta tillsammans med.

Styrelsemötet tog upp en del frågor kring stämman i Jönköping men också vad styrelsen kommer att föreslå för ort till nästa stämma och det blir Umeå. Sedan får vi se vad årsmötet säger.

När jag väl kom hem åt jag en pizza och var jag ganska trött i skallen men ägnade ändå en del tid till att svara på epost. Till slut tog jag en frimärkspaus mellan 23 och midnatt innan det blev sängen.

Raili och vi på en bild från 2023.
Och med Niklas och Anneli på en bild från 2016.

Loading