TV4, P4 och Mariestad

tidavaddimma10

Vaknade vid 06.30-tiden (det gjorde stackars Anneli med – hon fick rusa upp och svara) av att en Andreas på TV4:s Nyhetsmorgon ringde. Han undrade om jag kunde vara med i direktsändning strax efter 07.30 för att diskutera utomjordiskt liv. Via telefon som tur är eftersom då ska åka till Mariestad och hälsa på mamma. Så det ska jag vara. Nu ska jag packa bilen.

Han körde igenom alla frågorna ett varv och yrvaket svarade jag på dem vilket han verkade nöjd med. Fick honom i alla fall att skratta trots att jag själv knappt var vaken efter ännu en kort natt. Jag och Håkan kom ju hem från Oslo sent i går.

Och så ringde TV4 och flyttade fram sändningen till 08.05. Och sedan ringde de igen och sa att de ville göra intervjun i morgon istället. Fine with me.

När jag väl kom ner till Mariestad så ringde P4 Extra där Årets Skaraborgare Lotta Bromé ska intervjua mig klockan 14.05. Just nu sitter jag på Böckernas Hus i Tidan (Sveriges trevligaste antikvariat) och har lastat av omkring 30 kassar med böcker. Och så funderar jag på om jag ska stanna kvar här tills Lotta ringer för att det ska bli någon kvalitet på sändningen. Det blir nog så.

Bollnäs Närradio ringde också för en stund sedan och där ska jag vara med på onsdag klockan 15. Inte så stor publik kanske men kul ändå.

Strax före klockan 14 ringde P4-tjejen tillbaka och berättade att de hade hittat en svensk astronom som jobbade på ESA och som var på plats i London så det var klart att de skulle prata med honom istället. Så jag fortsatte leta bland lite gamla Allers på antikvariatet istället – och gjorde ett verkligt fynd! En science fiction-serie från 1951 i mint condition som gick genom åtta nummer (23–30) under titeln ”Uppdrag från Mars” och illustrerad med Enrique Hausemanns bild av ett ufo (?) från boken ”The riddle of the flying saucers”. Riktigt kul!

Men sedan var det dags att åka vidare till mamma på KSS i Skövde. Hon mådde inte så bra. Ryggkotorna värker och hon kan bara ligga på vänster sida. Dessutom har hon svårt att äta och dricker egentligen bara just nu. När jag satt där och höll henne i handen dök det upp en sköterska som mamma aldrig sett förut och sa till henne att ”i morgon ska du åka hem”. Mamma blev helt chockad.

Jag ägnade den kommande timmen åt att prata med kommunen och läkaren på KSS, som bad så mycket om ursäkt för att de skött beskedet till mamma så dåligt, innan jag insåg att det nog inte skulle vara så sor idé att försöka stoppa beslutet att skicka hem mamma. Vården på KSS hade nått vägs ände. Nu skulle Mariestads kommun garantera att mamma skulle få vård och rehabilitering hemma.

Jag pratade med mamma och sedan kom läkaren in och pratade han också. Till slut var vi överens, mamma kände sig rygg och beslutet att åka hem fick stå fast.

Efter KSS åkte jag som hastigast till Raili och Ingemar där jag satt och pratade en stund och åt några smörgåsar. Dimman låg tät som ni kan se på bilden ovan. Men det blev ett kort besök eftersom Hans Kronbrink på DN ringde och undrade om jag hade skrivit en artikel om svarta hål. Och det hade jag inte eftersom jag aldrig har fått någon dvd. Så nu måste jag skriva ihop något efter det att jag kommit tillbaka från Nyhetsmorgonsoffan någon gång efter 07 i morgon.

På vägen hem stannar jag till hos Håkan i Västerås och tillsammans rensar vi ut en massa skräp från ett förråd där det ligger böcker som ska säljas lite senare.

Men nu är jag hemma. Ska se en stund på teve men sedan måste jag läsa mejl och fixa bilder åt TV4. Och att hinna sova en stund innan taxin kommer klockan 05.30 i morgon.

Loading