Nyhetsmorgon och Semic

tv4programmet10

Det var bara att ta sig upp klockan 05.00 när klockan ringde och göra sig i ordning för att ta taxin in till TV4 där jag var med på Nyhetsmorgon klockan 06.45 i dag. Klippet ligger ute och ni kan se det genom att klicka på bilden här ovan. Jag tycker att inslaget på cirka sju minuter blev rätt okej och programledarnas ton var seriös och frågorna klockrena utan dumheter från Kristin Kaspersen och Anders Kraft. På TV4:s sajt, intill artikeln om intervjun md mig, ligger också en gammal länk från när AFU visade upp sig förra året.

Hemma igen så var det bara att sätta sig vid datorn och randa ihop en artikel om svarta hål som DN:s tevesidor skulle ha. Programmet som skulle ha skickats till mig hade aldrig kommit fram och jag hade glömt det alldeles. Så nu var det halvbråttom eftersom det ska in i morgondagens tidning.

Åt lite färdigmat och såg på ”Doktor Mabuse” (som är så himla lång) men nu har jag bara sista akten kvar. Rätt spännande faktiskt med tanke på att det är en stumfilm från 1920-talet.

Eftersom jag hade ett möte på Semic så blev Sundbyberg nästa etappmål. Där hittade jag min redaktör Andreas på en thairestaurang som vi har ätit på några gånger och vid samma bord tevelegendaren Lars-Gunnar Björklund. De båda diskuterade ett bokprojekt. Eftersom vi har en gemensam vän i Kjell ”Keeper” Emanuelsson så pratade jag en stund med Lars-Gunnar och fixade autografer till barnen (som ju inte har en aning om vem han är).

Innan jag gick in på restaurangen sprang jag på Arne Jönsson som jag jobbar med på DN.se. Arne, som är vår bildredaktör, är sjukskriven men mådde rätt bra nu och är på väg tillbaka berättade han. Låter riktigt bra.

Jag och Andreas satt sedan ett par timmar på Semic och plockade fram bilder till min nästa bok, bilder som ska vara på omslaget. Tror att vi blev rätt nöjda. Roligast var kanske ändå att få se hur pocketutgåvan av ”Sekter och hemliga sällskap” kommer att se ut. Det omslaget blir riktigt suggestivt och bra! Den ska väl ges ut av Månpocket nu i vår tror jag.

I kväll har jag och Anneli gått på kurs för att kunna bli handledare för Niklas när han ska ta körkort. En tre timmar lång och bra introduktion på en körskola som ligger tvärs över gatan till Niklas skola. Det var en nyttig genomkörare där jag och två föräldrar till fick agera lärare för läraren i ett av övningsmomenten. Jag fick lära ut hur man växlar upp i fart. Kan låta enkelt men dels kör jag ju automatlåda och dels tänker man ju inte längre på de olika momenten, de sitter ju i ryggmärgen. Men allt gick bra och vi hade det riktigt trevligt.

Mamma kom hem från sjukhuset i dag; hon fick åka ambulans hem från Skövde. Även om det var jobbigt så tyckte hon samtidigt att det var skönt att komma hem. Bra mår hon inte och ont har hon fortfarande så vi får väl se hur det går.

Sova. Upp 04.33.

Loading