Lyckad dag i Jönköping

Föreläsningssalen var enorm.

Upp vid 08, frukost med Anneli och Johan G och sedan iväg till Per Brahe-gymnasiet för att vara på plats där strax efter 09 då Jimmy Beris hade bestämt träff med vaktmästaren.

Flera andra dök också upp och så gjorde vi de sista kontrollerna av allt, startade de tre teveapparaterna med filmer och bildspel och gjorde oss klara för riksstämman som jag inledde på slaget 10.

Riksstämman i full gång.

36 medlemmar hade tagit sig hit från Stockholm, Uddevalla, Karlskoga, Kristianstad, Tibro och en rad andra orter. Precis lika många som vid förra årets stämma. På dagordningen stod en del justeringar av stadgarna och givetvis val av ny styrelse där vi fick in två nya namn i form av Carin och Robert Taxing. Annars var det återval över hela linjen men jag själv och några till har ett år kvar så vi var inte uppe för val den här gången.

Stämman gick på 40 minuter och vi beslutade bland annat att näst år ska vi hålla till i Umeå Sannolikt maj) och att det blir en medlemsträff i Malmö den 15 september.

När klubban gått i bordet för sista gången blev det tack till alla vanliga medlemmar och kvar var styrelsen som genomförde ett konstituerande möte. 10.50 var allt klart, det var dags för en korv och prat med massor av folk som ville prata med mig.

Våra bildspel och program rullade hela tiden på tre olika skärmar.

Det blir väldigt mycket prat för mig på en stämma, vilket inte är så konstigt. Dels håller jag ofta flera föredrag, den här gången ett på en timma om svenska försvaret och ufo och ett lika långt om det som händer i USA (som jag skulle ha hållit ihop med Peo Wärring som tyvärr inte kunde komma), och så en aldrig sinande, och väldigt rolig, ström med folk som vill berätta om sina observationer, få en bok signerad eller bara prata.

Många nyfikna.

Utställningen var hela tiden full eller halvfull med intresserade utom under föredragen som de flesta löst biljett till.

Skärmarna lockade också många.

I dag har UFO-Sverige en gedigen utställning som vi försöker bygga på och förändra år från år. Rollupperna är enkla att göra och ännu enklare att sätta upp och där stod många och läste.

Mikael tar sig an en av de engelskspråkiga grupperna.

Mikael Karlsson tog sig an två engelskspråkiga grupper som han guidade runt och en av dem hoppade jag in och hjälpte till med.

Modellerna lockar alltid många.

Förutom undertecknad höll Thomas Michanek och Johan Gustavsson ett föredrag om UFO-Sveriges olika projekt. När jag pratade var Anneli på plats med sin kamrat Emilia som bor här i trakten.

Här kunde folk slå sig ned för en fika.

Mellan allt pratandet fanns det också tid för de omkring 170 besökarna att gå in på fiket och köpa korv och dricka eller kaffe eller handla böcker och tidningar som vi hade gott om. Min senaste bok gick åt som smör.

Många handlade av Carl-Anton.

Även om Johan satt och tog emot rapporter var det alltså flera som kom direkt till mig och ville prata. En man berättade hur han och flera andra vittnen sett ett stort klot stiga upp ur Fryken och sedan följas av minst tre till. Honom kommer jag att prata mer med.

Endast en man föll ur ramen och började anklaga svenska medier för att konspirera, yrade på om hur vaccinen var en bluff och sa sig veta att utomjordingarna hade en bas på månen. Mannen var klart ur balans och till slut tog Victoria hand om honom, gav honom inträdet tillbaka och bad honom gå. Då hade han förpestat tillvaron för flera av oss och fler besökare.

Rickard och Victoria hade en bra dag i butiken.

Alla andra var nyfikna och intressanta. Och många kom fram och tackade för att UFO-Sverige håller en linje utan en massa spekulationer och för att vi undersökte saker ordentligt innan vi pratade om dem.

Men strax före 18 slutade folk att komma och vi började packa ihop. Jag åt den sista av fyra Bullens som hållit mig vid liv under dagen och swishade in pengar för dem och några drickor.

Tomas C kånkar ut några lådor.

Och vi är lika duktiga på att packa ihop som vi är på att packa upp, snabbt går det och alla hjälpte till. Två extra par händer hade vi i form av Tomas C från Norrköping och Per-Erik O från Kristianstad som gjorde stor nytta. Allt packades in i Taxings van.

Vanen lastas.

Då trodde vi att allt var frid och fröjd och att alla kunde åka hem (inte vi, vi stannar en natt till), men då upptäckte Thomas M att han inte hade sina nycklar, hem och till AFU. Visst tumult uppstod men hur han letade kunde han inte hitta dem och till slut gav Johan sina AFU-nycklar till honom innan de tungt nedlastade gav sig av efter Taxings i Kenths lilla krypin till bil. Hur han skulle ta sig in i sitt eget hus stod skrivet i stjärnorna.

Men när jag ringde Thomas senare på kvällen, beredd att få höra att han skulle sova på en parkbänk i natt, berättade han att nycklarna dykt upp – hemma! Inlåsta av honom själv. Skönt att allt löste sig.

Skönt i solen.

Under dagen hade Anneli bytt hotell från Scandic till ”vårt” favorithotell Elite som också var lite billigare. Medan jag duschade sammanstrålade hon med Emelia på Bishops där de satt i solen och drack var sin drink när jag anslöt. Det var massor av folk ute eftersom det var en mycket populär marknad i staden samtidigt som vi var där vilket nog, tillsammans med det strålande vädret, bidrog till att hålla nere besökssiffrorna något.

På brasseriet.

Klockan 20 satt vi på Brasseri Park & Tegel på Smålandsgatan 3 och fick snart förstärkning av Anders Persson som också stannar en natt till. Och vi kan verkligen rekommendera restaurangen. Riktigt bra mat. Jag åt en råbiff till förrätt och en gravad lax som huvudrätt medan Anneli tog den stora råbiffen till huvudrätt. Jag kan inte undanhålla bilderna som jag tog av rätterna. Sist i bloggen. Små kulinariska konstverk.

När vi gick hem, via bilen för att hämta en sak, var klockan efter 22 och det var ljummet i luften. Skönt att komma i säng sedan. 00.30 var det dags för mig.

Råbiffen till förrätt.
Laxen till huvudrätt.

Loading