Möte i garaget och Mors dag

Pojkarna firar sin mamma.

Efter frukost på Elite Stora Hotellet i Jönköping checkade vi ut och inväntade Niklas Krantz ankomst. Och på slaget 10 var han där med bilen full med kassar som han samlat in till mig och till AFU.

Niklas bland sina fynd.

Tillsammans tog vi oss till Per Brahe-parkeringshuset där Anneli ställt vår bil och så lastade vi över fynden till Toyotan. Det var böcker, serier och prylar som jag inte kommer att hinna gå igenom i dag så jag får återkomma till vad som doldes i kassarna.

I minneslunden.

När vi sagt tack och hej gick jag och Anneli några kvarter till Majbritts dotter Ingalill och hennes man som vi bestämt träff med. Majbritt var gift med min mammas bror Nisse och hon gick bort tidigare i år. Nu satte vi oss och fikade innan vi gick till minneslunden där Majbritt och Nisse har strötts.

Vi hann också lyssna till Ingalills mans berättelse om hur han en gång varit ute och kört bil sent en kväll då ett lysande klot dykt upp på himlen framför den och bilen fått stopp. Först när klotet åter flög iväg startade bilen igen. En beskrivning vi kan känna igen.

Men sedan var det dags för oss att köra mot hemmet igen. På vägen ringde jag till flera i föreningen som varit med på expot i går och pratade och när vi kom till McD söder om Norrköping igen stannade för lite mat.

Väl hemma satte Anneli igång med att förbereda maten för några timmar senare skulle Niklas och Markus komma för att fira Mors dag med oss. Och det gjorde de. Vi grillade på verandan och åt i värmen där ute. En fin blombukett från pojkarna prydde bordet.

Niklas konstaterar att Jönköpings-Posten skrivit en bra förhandsartikel om UFO-Sverige.

Då hade jag hunnit se Sverige slå Kanada med 4–2 och ta VM-brons i hockey. Bra gjort men synd att de klappade ihop i andra perioden i går och inte fick spela kvällens final som blev spännande och där värdlandet Tjeckien till slut kunde slå Schweiz med 2–0. Jämnt värre var det.

Som vanligt roligt att ha pojkarna hemma och få några timmar tillsammans hela familjen.

23.30 var det sängen efter en lång dag. Då hade Niklas tagit bussen hem medan Markus stannar över natt.

Loading