Pratar med Felix och träffar Christina

Jag och Christina på det fina 50-talsfiket.

I dag har jag fortsatt skriva på två artiklar för nästa nummer av UFO-Aktuellt och det har gått riktigt bra. Men jag har också ägnat en del av förmiddagen åt att prata med Felix Herngren som befann sig i Tromsø där han precis avslutat en inspelning av en ny teveserie.

Vi diskuterade olika vägar framåt för AFU och Felix kom med flera bra förslag som jag nu ska bearbeta och skicka tillbaka till honom. Efter samtalet ringde jag Anders på arkivet och så fortsatte jag diskussionen med honom.

Anneli och jag åt sill med färskpotatis på verandan denna härligt ljumma sommardag. När jag sedan tog bilen in till Söder för att träffa Christina Johansson var det riktigt somrigt och massor av människor som satt på uteserveringarna eller bara gick omkring.

Vi träffades på den underbart fina Älskade traditioner, ett fik med 50-talsstuk på Södermannagatan 42, där vi fick ett bord ute på trottoaren. Christina hade med sig den sista av Ebbe Schöns böcker som jag saknade, ”Folktro från förr”, och det känns roligt att nu ha en komplett samling.

Jag tog en jordgubbsmilkshake som var smarrig och det var inte lätt att välja bland alla de lockande varianterna med våfflor och annat som erbjöds. Christina har fått överta de trevliga möten jag hade med Ebbe så de gånger hon är i Stockholm försöker vi att ses en stund.

Slog också en signal till Tobias som tagit hand om min text och mina bilder från stämman och expot i Jönköping och lagt ut dem på flaket på ufo.se. Dessutom har vi fått ännu en namnkunnig person som skrivit under på AFU:s ”endorsements”, konstnären Jonas Liveröd. Alltså att han ger sitt stöd till det AFU verkar för.

Ägnade en stund åt att sortera in en massa digitalt material på mina externa hårddiskar och server. Ett jobb som aldrig tar slut men som är viktigt. Och så fortsatte jag skriva på mina artiklar.

När Anneli kom hem från en konsert med Niklas kör var klockan strax före 22 och då satt jag åter vid datorn och skulle bli kvar där till efter 23 då jag satte punkt för i dag. Sedan hängde vi tvätt gemensamt och törnade in.

Loading