Bokjobb och Markus på lunch

Gör ufoprogram.

I dag kom jag upp i totalt 762 böcker och häften för en kommande uppdatering av ”700 böcker om ufo” som med tiden ska bli ”800 böcker om ufo”. Men det har blivit en del annat gjort också denna onsdag. Har mest stuckit emellan med bokjobbet för att få lite annat att göra.

Till en början fixade jag till en ny text till flaket på ufo.se för att se om vi kan nå några fler intresserade av min senaste bok och det gjorde vi. Sedan Tobias lagt ut den ramlade det in ett antal beställningar till. Intresset verkar hålla i sig och nu har jag fått beställa fler böcker från förlaget så att jag ska ha en buffert här hemma.

Markus tittade lite oväntat in på lunch och den åt vi i värmen på verandan. Hamburgare blev det, kanske inte den mest somriga maten men det blev några över efter pojkarnas midsommarfest som måste ätas upp.

Det blev också en tur till Barkarby vårdcentral där jag hade en tid bokad för att kolla några prickar på kroppen men läkaren gav mig grönt ljus och sa att de inte var något att oroa sig för. När jag satt där i väntrummet kom föräldrarna till ”Loppe”, Leopold heter han, som Niklas spelade innebandy med i flera år när de båda var med i Bele.

Vi pratade bort en stund och precis innan jag skulle in till undersökningen kom ännu en person med koppling till pojkarna, nämligen en av deras gamla dagisfröknar, fram och sa hej sedan hon känt igen mig. Tyvärr sa hon inte vad hon hette, vilket inte är ovanligt, och jag måste erkänna att jag inte kom i håg namnet efter nästan 30 år. Det är ett oskick att inte presentera sig efter så lång tid tycker jag.

Efter en utflykt till posten för att posta böcker och lite annat körde jag förbi en kvinna här i Järfälla som hade beställt min bok för att överlämna den personligen. Nu var hon inte hemma men väl hennes man och parets lilla valp som var mycket nära att äta upp mina skosnören innan jag lyckades ta mig därifrån.

Framåt kvällen fick jag ett samtal från en förening i Uppsala som jag hållit ett föredrag för 2009. Nu ville de ha dit mig igen eftersom även de upptäckt att ufo är väldigt inne. Så i september ska jag träffa dem en andra gång.

Tittade på EM-fotbollen också medan Anneli var inne i stan och träffade en väninna och det var bara att konstatera att mitt EM-tips fortsatte att gå åt pipsvängen. De som inte ska vinna vinner och resten spelar oavgjort, vilket jag inte tippat. Men det var verkligen kul att Georgien vann över Portugal och tog sig vidare till åttondelsfinal. En superöverraskning och dessutom ett lag som spelar bra fotboll.

Anneli kom hem sent men vi kunde i alla fall titta på slutet i matchen tillsammans. När hon gått och lagt sig fick jag en förhandstitt på nästa avsnittet av ”Stories Lost” som tar upp ett UFO-Sverigefall. Och i början av filmen gör killarna bakom Youtubeserien reklam för AFU. Snyggt! Ni hittar andra avsnitt som Stories Lost gjort här.

Sedan blev det sängen efter midnatt.

Loading