Till Roslagen och Björn och Maggie

Björn och Maggies stuga.

I dag blev det en utflykt till Roslagen med ett stopp i Norrtälje där vi släppte av Ylva. Jag och Anneli fortsatte till Björn och Maggies stuga där vi tillbringar natten. God mat och mycket prat precis som vanligt när vi träffas.

Björn jobbar kvar på DN men vi försöker hålla kontakten även om det inte blir så ofta som vi ses längre. När jag var kvar på kvällsskiftet gick vi alltid ut och åt tillsammans. Det kan man sakna.

Fin gåva!

Så efter att ha plockat upp BJörn på Kungsholmen körde vi till Norrtälje där Anneli och Ylva skulle handla och så även Björn, fast på olika ställen. Men snart var vi på väg upp mot stugan med något loppisstopp på vägen. Och så fick jag en fin lp av Björn, en med tefatsmotiv som ni kan se här ovan.

Jag hittade en bok och Anneli en tröja till en väns barn.

Det blev en mycket lyckad dag som inleddes med fantastiska räkmackor som Maggie fixat. Då satt vi på verandan i det varma men lätt mulna vädret. Jag var rätt nöjd redan då eftersom jag hittat en faktabok för barn som tog upp ufo och som nu kommer att ingå i min nya upplaga av ”800 böcker om ufo”.

Ur Familj-Journalen 1863.

Så snart vi ätit våra mackor och druckit vår rabarbersaft drog vi iväg på en loppisrunda som tog resten av eftermiddagen. Det blev många stopp, några bar som gav inköp av en del gamla serietidningar och en Familj-Journalen inbunden årgång från 1863. Där hittade jag en del intressanta artiklar om medier och andeskådare plus att den innehöll rätt mycket fantastisk läsning.

Under resan lyssnade vi på Radiosportens referat från Truls Mölegårdhs semifinal i OS-pingisen där han oväntat vann och nu är i final på söndag,

Mats i sin butik.

Ett av besöken var hos Mats Olsson som driver Älmsta antikvariska kuriositeter i just Älmsta som jag träffade den 17 juli 2021 och precis som en gången köpte jag några serier (Tintin) och pratade bort en stund. Mats hoppades kunna flytta in i nya lokaler och det var kul att höra eftersom han senast var inne på att lägga ned butiken helt.

Och precis som förra gången åt vi glass utanför Icabutiken i Älmsta.

Björn blandade drinken.

Sedan bar det tillbaka till stugan via några loppisar och när vi åter landade hos Björn och Maggie hade vi många fina fynd i bilen. Och där belönades vi med var sin fin cocktaildrink.

Till en början satt vi ute men när solen försvann insåg vi att det inte var någon sommarvärme längre. Så middagen åt vi inomhus. En suverän plåts med rotsaker och annat plus chorizo som med havreris och en underbar sås plus ett gott vin gjorde kvällen fulländad.

Men vid 23-tiden var det dags för sängen och det var också då som jag tog bilden högst upp.

Loading