Ny loppisrunda och besök i Skärplinge

Plattfynd!

Vi startade dagen tidigt med en riktigt bra frukost hos Björn och Maggie även om just själva frukosttillagandet fick en sen start då det glas som åkte i golvet i köket i går fortsatte att ställa till med problem. Björn dammsög och våttorkade men det fanns fortfarande kvar glasflisor när vi spanade på golvet.

Här görs det klänningsfynd.

Efter rostat bröd, lax, bacon, kokta ägg och en del fina grönsaker drog vi iväg norr över för att spana efter loppisar. Och det blev många mil på krokiga vägar och en hel del loppisstopp. Det första lite mer omfattande var ett nedslag i Grisslehamn där vi hade väntat oss en stor loppis men där antalet bord i år var försvinnande få. Jag hittade i alla fall en tar Wars-bok.

Många lador blev det.

Trots det mulna vädret lockade glassen på Bondens glassbodar där priset var närmare hälften mot det i Visby men glassen lika god. Så vi slog oss ned vid ett bord alla fyra och avnjöt det hela.

Hattens dag till ära köpte Maggie en sådan.

Det är lite svårt att summera alla loppisstoppen och vad vi hittade där men en av de roligare var söder om Hallstavik där en samlande entusiast bjöd på den största lp-loppisen vi stött på under de här två dagarna. Björn dammsög backarna (det tog en stund) och även jag hittade två skivor, varav en var en Tintin-skiva.

Hos Johnny fanns det många vinylskivor.

Medan Björn jobbade på satt Maggie och Anneli och pratade och jag pratade med ägaren, som hette Johnny, och som under åren samlat på jukeboxar, enarmade banditer och nu på elgitarrer. Kul kille!

Johnny själv.

Anneli hittade flera roliga fynd längs vägen och ett av dem var en klänning som hon faktiskt köpte på samma loppis som hon köpte en annan klänning för två år sedan. men det mest överraskande fyndet var ändå en kokplatta! Den såg jag inte komma. Men Anneli förklarade inköpet (50 kronor) med att den skulle användas för att stöpa ljus till vintern.

Maggie inne på Johnnys loppis.

I Hallstavik blev det lunch på grillen Blå krogen på Tulkavägen 25 där det också gick att beställa sallad (tjejerna gjorde det), fish’n’chips (Björn) och en gorgonzolapizza med köttfärs, champinjoner och lök (undertecknad), så det gjorde vi. Till grillens fördel ska också sägas att personalen fyllde glasen så att det bara var ytspänningen som höll min cola kvar.

En del saker visste vi inte vad de var.

Från Hallstavik gick färden tillbaka mot stugan med några få stopp ytterligare. Och jag kunde fylla på mina fynd, som mest bestod av böcker, med lite annat smått.

Många snirkliga vägar alltså så när vi kom fram var klockan strax efter 15. Då hade vi lyssnat på en del OS under färden men varvat det med att prata. Och så fick jag ett samtal från en man i Skåne som ville berätta att han visste att det fanns flygande tefat. Trevlig kille som jag tyvärr inte hann prata så länge med.

Efter tack och hej vände vi tillbaka exakt samma väg som just kört för att komma upp till Fallen utanför Skärplinge där vi bestämt träff med Margareta Nilson, änka efter Peter Nilson, och hennes dotter Katharina och hennes man Achim. En timslång körning där vi gjorde ett stopp i själva Skärplingen för att köpa glass på em mack innan vi körde till Fallen där Margareta bor.

Achim, Katarina och Margareta.

Vi blev bjudna på te och varma scones där vi satt i ett av de rum som ingår i biblioteket. Tanken var att jag skulle få med mig någon kasse med böcker om rymden som tillhört Peter men efter en stund kunde jag plocka direkt ur hyllorna också vilket resulterade i åtta kassar plus en hel del böcker som vi fick lägga löst i bilen då kassarna tog slut.

Kikade också på Peter Nilsons klippsamling som vi också kommer att få till AFU men som vi inte fick plats med i bilen den här gången. Efter flera timmar kom vi överens om att det får bli ett nytt besök och därefter bar det hemåt i nästan två timmar.

Det var skönt att komma hem och packa ur bilen framåt 22-tiden. Och sedan blev det sängen efter midnatt.

Loading