Bokhämtningar och trevlig lunch

Eva och Putte framför lass nummer två.

I dag fylldes min bil med böcker två gånger. Först var jag på Essingen hos min tidigare arbetskamrat Mia och hjälpte henne med att ta hand om en himla massa böcker som hon inte längre får plats med i samband med en omfixning av lägenheten. Mycket fint där och så var det roligt att träffa Mia och prata en stund på förmiddagen.

Jag och Mia efter det att vi fyllt bilen.

Hemma var det inte särskilt lång stund innan jag och Anneli körde till Råsunda för att plocka upp Ylva och sedan ta sikte på Sköndal där Eva och Putte bjöd på lunch på sin häftiga uteplats. Men också på ett stort lass böcker som Eva ville skänka till AFU och som kom från hennes mamma men också från henne själv.

Det var två rätt olika bärinsatser. Den hos Mia var mest prövande då vi fick kånka stora flyttlådor tre trappor ned till bilen. Den hos Eva var det bara att köra fram vår bil till deras och packa om böckerna.

Här byter böckerna bil.

För några dagar sedan publicerade Sveriges Radio en dokumentär om sekten Guds barn där jag var med och berättade. Ni kan lyssna på den här. Sekten var rätt virrig och vidrig där kvinnor utnyttjades och medlemmar mådde väldigt dåligt. Den var som störst här i Sverige på 70-talet och jag har berättat om den i min bok om sekter.

Hos Eva pratade vi en del om hennes arbete med en bok om sorg och sorgebearbetning som kommer ut i oktober. Den verkar bli riktigt intressant och välskriven. Men framför allt satt vi i soffan och såg Truls Möllegårdh ge Fan Zhendong en ordentlig match om guldet. Nu vann kinesen men vi var grymt imponerade av Truls som verkligen visade att han är en lirare att räkna med också i framtiden.

Eva vid sin fina boksamling.

Innan vi gick för att packa böcker tittade vi in i Evas och Puttes fina förråd som låg rakt över hallen utanför lägenheten. Här har Eva sin fina samling böcker om Kina och kinesisk konst och Putte kan fixa med cyklar eller valla skidor!

Regnade gjorde det!

Det kom ett verkligt skyfall med åska när vi satt och åt förresten. Blixten slog ned i Råsunda och regnet dränkte delar av Södra länken-tunneln. Som tur var höll Ylva koll på nätet så vi slapp hamna i en oändlig kö nere i tunneln på vägen hem och kunde välja en alternativ väg.

När vi väl var hemma igen gick jag igenom Mias böcker för att sortera dem och sedan bänkade jag och Anneli oss framför teven för att se Sara Sjöström simma hem sitt andra OS-guld, den här gången på 50 meter frisim. Så snyggt.

En halvtimme senare blev jag intervjuad av en författare i Malmö som jobbar på en scifi/fantasybok som ska ha en del ufotema. Hon ville pumpa mig på information från framför allt 90-talet.

Det häftiga var att hon var ordentligt påläst. Hade läst John Keel och läste Fortean Times. Inga nybörjarfrågor där inte. Jag tror att jag kunde tillföra en del. Vi får väl se. I vilket fall ska vi höras igen.

Hittade förresten en uppslagsbok som tog upp ufo bland Mias böcker, en bok jag inte tidigare hade koll på. Så nu har jag 802 böcker som ska utgöra min ”800 böcker om ufo” när den väl blir klar.

Pratade en stund med Bevan Berthelsens dotter Angela också. Hon tog ju vara på sin pappas ufomaterial när han gick bort tidigare i år. Vi kommer att ses lite framåt hösten så att jag kan ta hand om sakerna för AFU.

Det blev lite hemarbete också förutom att det bars böcker och jag jobbade några timmar i garaget med att sortera dem. Två tvättmaskiner hängdes och en togs ner men jag och Anneli hann också se bland annat 100-metersfinalen i OS och dessutom äta lite rester innan kvällen tog slut.

Vid 23.30 var också jag i säng, en halvtimma efter Anneli. Då hade vi fått mess från Niklas om att han får åka tillbaka till Paris några dagar för att jobba där i väntan på seglingsfinalerna i Marseille. Och Markus hade meddelat att han var Herrar 30-klassen och kom femma i hela KM på sin klubb i dag.

Loading