Hos Ernst

ernst_linder100211

I dag har jag återigen suttit en stund hemma hos Ernst Linder och parat om lite av varje men framför allt bandat några av hans minnen från tiden som ordförande i Ifologiska sällskapet på 1960-talet. Det är alltid trevligt att träffa Ernst som trots att han kommit till åren har ett skarpt intellekt och är en intressant samtalspartner. Vi pratade om hur han blev ordförande och han berättade då att han faktiskt inte ens hade varit medlem när han fick frågan från styrelsen. De vill helt enkelt ha honom. Men snart började det bli allt svårare att få folk till mötena och efter några år lades föreningen ned.

Jag kom dit lite försenad eftersom jag först hade varit hemma hos en man på Ringvägen som ville att jag skulle gå igenom en samling serietidningar som hans son hade lämnat efter sig. Sonen dog i en trafikolycka och nu var han ensam. Jag tittade igenom det han hade, köpte en del till mig själv och lovade sedan att hjälpa honom att sälja resten. Så med gemensamma krafter bar vi ut det han hade till min bil som jag lyckades hitta en parkeringsplats till alldeles utanför hans port.

Och innan dess hade jag varit ute på Sam-distribution i Rosersberg och plockat upp ett gäng av mina egna böcker som jag börjat få slut på. Två av dem ska ju gå på rean nu i slutet av månaden vilket gjorde att jag kunde köpa dem för ett billigt pris redan nu. Endera dagen är alla exemplar slut och så står man där med inget att sälja när folk frågar. För efter rean kommer papperskvarnen.

I dag var det bara att konstatera att flera av mina vänner just nu inte mår så bra. Mamma är kvar på sjukhuset och har fortfarande väldigt ont, hennes granne tvärs över gatan har genomgått en stomioperation, Johan på Rymdstyrelsen är hemma efter sin hjärntumörsoperation men mår gudskelov bra, Roger, som jag pratade med länge i morse, har ju inte bara mist sin sambo för några dagar sedan utan också sitt jobb och när jag ringde till Böckernas hus, som jag ju brukar sälja och köpa böcker hos, så svarade sonen eftersom hans pappa låg i Göteborg och just då genomgick en hjärntumörsoperation även han. Inte så muntert.

Hemma var det som tur var friskare.Anneli hade glömt nyckeln och fick stå och vänta på Markus eftersom jag satt i bilkö på Valhallavägen. Men sedan blev det pasta med köttbullar och iväg till Coop för veckohandling. Med mig hade jag en check på 100 kronor som jag fick från Coop i går sedan jag skickat in en plastbit som jag fick i munnen när vi åt kycklingfiléer senast.

Har suttit och gått igenom alla seriertidningar som jag fick med mig hem från Ringvägen och det var en hel del som jag inte hade förut. Det jag inte kommer att köpa själv ska jag sälja och skicka pengarna till mannen har jag lovat. Ägnade också en timme åt att gå igenom en årgång Allers från 1938 med några intressanta artiklar som jag klippte ut. Bland annat en om J. B. Rhine och hans parapsykologiska försök men också en artikel om liv i rymden.

Nu är klockan snart 01, precis som vanligt. Måste hoppa i säng för att kunna orka upp i tid och börja skriva på boken i morgon bitti.

Loading