Nytt modem

Eftersom nätet legat nere hela förmiddagen så slog jag till sist en signal till Telias support framåt 14. Alla lampor lyste som de skulle men inte ens när jag kopplade förbi routern så funkade det. Så jag satt där i kö en god stund, svarade på alla frågor som rösten på bandet bad mig svara på och kom till slut fram efter att ha varit nummer 67 i kön. Damen på supportern frågade ännu mera, gick och pratade med sin chef, men hade inget bra svar. Mätningarna hon gjorde visade att det var kortslutning någonstans. Kanske fel på modem eller router tippade supportdamen.

Så jag fick ett nummer till Zyxel som givetvis visade sig vara fel. Där hänvisade man bara till nätet och det fungerade ju inte. Fick ringa 118118 som först gav mig samma felaktiga nummer men efter mitt påpekande ett annat nummer som jag ringde. Efter att ha tragglat mig igenom en del kryptiska meddelanden också där så fick  jag veta att den här gratis supporten, som jag trodde jag hade ringt, bara var gratis om routern var nyare än tre månader. Och det var ju inte min. Men det struntade jag i och väntade vidare. Hade faktiskt ingen lust att ringa ännu ett nummer.

När jag till slut kom fram så beskrev jag problemet. Telia hade sagt att Zyxel kunde gå in och mäta direkt i routerns portar och på så sätt se om något var fel. Det kunde de inte fick jag veta av Zyxel. Faktum var att de inte kunde göra ett smack. Katten vet vad deras support egentligen sysslar med.

Efter några minuter gick det upp för killen i andra ändan att jag nog inte var en gratiskund och istället borde ha ringt till 49-kronor-per-samtals-numret. Men eftersom jag ju inte hade fått någon hjälp så sa jag tack och hej.

Teliadamen hade lovat mig ett nytt modem om det nu var det som hade pajat. Men i så fall måste jag förlänga abonnemanget hos dem med tolv månader. Och eftersom jag inte gärna ville sitta utan nät hela helgen (och ingen annan operatör kan förse mig med bredband i min del av suburbia) så satte jag mig i bilen och körde till närmaste Teliabutik som ligger i Sundbyberg. Försökt ringa först men väntetiden var 17 minuter! Det gick faktiskt lika fort att åka dit.

Där fick jag ett nytt modem gratis och dessutom nedsatt pris abonnemanget under sex månader vilket faktiskt innebar att jag sänkte mina månadskostnader! Åkte hem med modemet och började montera in det. Då upptäckte jag en sak. Någon hade stoppat in modemsladden i det gamla modemet på fel plats. Det fanns ingen kontakt. Modemet funkade med all säkerhet och allt mitt ringande och alla mina bryderier var helt i onödan! Men nu har jag plockat in det nya och lagt det två och ett halvt år gamla modemet i en låda i källaren. Allt funkar som förut med den skillnaden att jag har sänkt mina kostnader och fått nya grejor gratis.

Kan väl tycka att de timmar jag slösade bort på detta kunde ha använts bättre trots den lilla ekonomiska vinsten.

Har suttit och randat på boken i rätt många timmar under dagen. Men i kväll har jag fixat tacosmiddag tillsammans med Anneli och sedan satte vi oss och tittade på ”District 9” i soffan. Ingen film för Anneli visade det sig som gick ner och slog på ”På spåret” istället. Själv tyckte jag att den var helt okej. Men nu känner jag mig proppmätt och rätt trött. Ska hoppa i säng i tid i kväll.

Loading