Flyttlådehjälp och lite stjärnhjälp

På förmiddagen jobbade jag vidare med boken men strax efter 10 var det dags för att Zoommöte med mina AFU-kollegor Anders och Thomas.

Zoommöte.

Mötet var ett förberedande möte inför ett vi ska ha i morgon med Brakeley som har hjälpt oss med idéer och kunskap kring fundraising.

Lunchen åt jag och Anneli på verandan men sedan gick vi in igen. Framåt 14 ringde Nic från Malmö och undrade om jag kunde hjälpa hans svärföräldrar att köra tomma flyttlådor till den lägenhet där de höll på och packade ett dödsbo.

Det kunde jag givetvis men föreslog för svärfadern att jag skulle köpa lådorna på Bauhaus här ute i Barkarby eftersom det var enklare än att först köra in till centrum (där de jobbade) och sedan ge oss ut på jakt efter lådor. Så fick det bli.

Bokpackning.

En dryg timme efter samtalet var jag på plats med lådorna och fick då också möjlighet att börja packa böcker ur ett antal bokhyllor i kassar. Böckerna kommer jag att få för att sälja till AFU:s fromma men först måste dödsboet godkännas av alla inblandade.

Efter att ha suttit ned och pratat en stund var det bara att köra tillbaka hem, hämta en bok som skulle postas och så vidare till företagsposten och direkt därpå till Åkermyntan där Anneli friserat sig i dag och nu hade beställt hämtsushi till oss båda.

Sushi i solen med nyfriserad fru.

Kom fram lagom för att hämta beställningen och sedan blev det verandan för andra gången i dag.

Under kvällen hjälpte jag en man i Helsingborg (som jag hjälpt förut) som undrade vad det var för stjärna han såg stiga upp i nordnordost på kvällarna. Mitt svar blev Capella i Kusken. Alltid trevligt att kunna hjälpa till med sådant. Alla kan ju inte ha koll på allt som syns på stjärnhimlen.

Har också fått ett samtal från en tevekanal som vill besöka AFU för ett kortare inslag. Det skulle filmas i slutet på månaden så då kommer jag att åka ned. Måste i vilket fall ned med en massa böcker och annat så det passar bra. Får återkomma om detta.

Var i mejlkontakt med Julie Ohlson som jag haft kontakt med under en längre tid. Julie var med om en märklig ufoobservation i USA för ett antal år sedan och nu vill hon att vi ska låta undersöka ett föremål som hon hittade i samband med den. Egentligen hade hon tänkt komma över med materialet men det funkar inte så nu kommer hon att skicka det på ett säkert sätt.

Det blir i så fall andra försöket. Förra sommaren sjabblade FedEx till det så att försändelsen skickades tillbaka till USA innan jag hann hämta den. Den gången fick Julie krångla jättelänge innan hon fick sina pengar tillbaka.

Tittade på teve en stund och sedan blev det sängen med en Arthus Conan Doyle-bok.

Loading