Intervjuad och surströmming

Alla samlade inför Markus kamera.

På förmiddagen dammsög jag de rum som Anneli i all sin godhet lämnat åt mig. Hon hade själv klarat av det mest på övervåningen. Men sedan blev jag intervjuad av en journaliststuderande vid Skurups folkhögskola som ville diskutera hur jag ser på journalistikens framtid bland annat. Men också hur man ska göra för att förhålla sig neutral och att ha huvud kallt när man sysslar med ufofrågan.

Framåt lunch hade jag och Anneli några ärenden att fixa bland annat blev det en tur till Coop och en till företagsposten i Vällingby som snart kommer att stänga och flyttas till den vi vanligen brukar använda här i Järfälla.

På kvällen blev det surströmming med vänner här hemma. Ylva, Kalle och Maria och EvaMia och Per. Vi skulle varit två till men tyvärr fick de ställa in då en person i deras närhet blivit sjuk.

Markus dök också upp men valde att inte stanna och äta (ett lätt val tyckte han), men han hade med sig något mycket viktigt: Annelis nya golfset av märket Cobra.

Glad i dag.

Nu har Anneli det mesta inklusive vagn men saknar en putter, sedan kommer golfandet att gå som hejsan!

Som sig bör hade jag och Anneli flera sorter att bjuda på även om de med tiden blivit färre. I år dukade vi fram årets Oskars och årets Kallax men också Röda Ulven i två versioner med olika lagringstid.

En av mina mackor.

Flera sorters tunnbröd, röd och gul lök plus mandelpotatis fanns givetvis också på bordet och öl plus snaps för den som så ville. Ett välmatade sånghäfte hade fixats av vår sångledare Kalle och allt framfördes under ackompanjemang av Per på sousafon.

Precis som alltid alltså. Våra surströmmingssittningar är alltid supertrevliga med massor av skratt och roliga samtal. Jag lyckades också sälja en spansk linguaphonekurs till Kalle och två ordböcker till EvaMia: en engelsk-hindi och en tibetansk-engelsk. Roliga presenter att ge bort tyckte de och pengarna går som vanligt till AFU.

Från Oslo i natt.

Vid midnatt tackade alla för sig utom Ylva som bor över natt. Jag satte mig vid datorn och fick ett mejl från en vän i Oslo som gångat ett norrsken på bild där under sena kvällen.

På tal om Oslo så fick jag två stora paket med frimärken från Ole i Oslo i dag. Och de innehöll frimärken med elefantmotiv som jag nu ska se till så att Gunnar i Sala får. Massor! Ett stort tack till Ole!

Loading