Från spabad via Örebro och hem

Anneli i bastun under vattnet.

Det skulle bli en lång väg hem från spahotellet i Ästad utanför Tvååker till Skälby och hemmet. Vi startade 11 och parkerade på uppfarten vid 20.15.

Men dagen började med att jag och Anneli tog på oss badgrejorna och gick ned till den supersköna utomhuspoolen och satte oss där en bra stund innan vi gick till den bastu som ligger under vatten och där man kan spana ut i det gröna vattnet genom stora fönster.

Ästad vingård har verkligen levererat och då vi ätit en bra frukost (om än inte lika bra som på Gothia under Bokmässan) checkade vi ut och gav oss i väg mot Göteborg i det fina vädret. Under vägen pratade vi med Anders Persson som hade haft en bra mässa han också och dessutom fått slå följe med sin kamrat Bertil Falck (Bokmässans grundare) hem till Hällevadsholm där de båda bor.

I Götene stannade vi till för ett depåstopp, en liten korv och så vidare till Claes och Åsa i Örebro där det vankades något så ovanligt som pölsa! Tror inte att jag har ätit det sedan jag slutade skolan. Som tur var smakade den här hemgjorda varianten betydligt bättre och den sena lunchen satt riktigt bra.

Kö åt alla håll.

Sedan blev resan lätt problematisk. För fem kilometer från Köping började en jättekö. Och kön visade sig leda fram till avfarten till Köping för motorvägsbygget mot Västerås har nu gjort att det är en enda stor ”umleitung” från just Köping och fram till Västerås.

Dessutom var det ganska dåligt skyltat vilket gjorde att vi, och ett gäng andra bilister, körde fel vid ett tillfälle.

Det var massor av bilar och lastbilar åt alla håll, för det var givetvis lika illa för dem som skulle mot Göteborg. Som tur var ägnade vi en del av tiden åt att prata med folk och att äta en macka (i mitt fall). Men det var riktigt skönt att komma hem till slut.

Medan Anneli gick in till grannen för att hämta posten packade jag ur bilen och startade sedan en tvättmaskin. En försvarlig hög med böcker ligger nu på en bänk i köket.

Sedan ringde Niklas och vi berättade hur helgen varit. Bra! Markus pratade vi med i bilen på vägen hem.

Huvudbyggnaden.
Den härligt varma bassängen bakom oss.
Och här är Anneli i bassängen som hela tiden rök när värmen mötte luftens kyla.
Ett av bastuhusen inifrån.
Och samma hus utifrån.
Ett litet vattenfall.
Och här är vi i badrockar.
I slutet av gångvägen fanns en liten sjö.

Loading