Jobb med kursen och ny punka

Anneli gick till attack med appelplockaren.

Framåt förmiddagen kunde Anneli hämta bilen hos Motordepån när hon var på väg hem från yogan. Ingen billig affär eftersom bromsarna bak skulle fixas och två av vinterdäcken som skulle på var tvungna att bytas.

Inte nog med det. När jag skulle lyfta ut hjulen från bagaget när Anneli kom hem upptäckte jag att det satt en skruv i ett av dem. Givetvis i ett av de nya som vi köpte för bara några veckor sedan. Tredje punkan på fyra månader är det väl…

Dags igen.

Åkte tillbaka till Depån och lämnade hjulet och sedan kunde vi hämta det sent på eftermiddagen.

Själv hade jag börjat dagen med att hjälpa en fransk ufokollega, Baptiste Friscourt (som jag träffade på Caipan-konferensen för några år sedan), som blivit kontaktad av History Channel när det gäller två av de bilder som jag försett kanalen med. Varför han skulle säga något om dem är en gåta eftersom han inte visste ett smack.

Nu mejlade jag honom sammanfattningar på engelska plus bilderna vilket han blev glad över. Ibland undrar man hur de stora tevebolagen tänker.

Udda.

När jag ändå hade bilen tillbaka åkte jag till Jakobsbergs centrum och bokhandeln där för att köpa 20 linjaler som vi ska ha till fältundersökarkursen. Och det visade sig vara precis vad de hade. Fast det blev tre olika sorters linjaler varav några var gjorda för vänsterhänta med måtten graderade från motsatta hållet! Det kändes som jag hade hamnat i ett avsnitt ”Simpson’s” med Ned Flanders och hans Leftorium.

Har också jobbat vidare med kursen och tagit ytterligare en tur med bilen tillsammans med Anneli eftersom jag skulle posta en bok som beställts av mig genom Bokbörsen. Boken har legat där i flera år och det var nästan så att jag inte hittade den när ordern oväntat dök upp härom dagen. Men jag visste ändå ungefär var den var och väl inslagen stannade vi till vid företagsposten och lämnade den där.

Vi åkte också till Viksjö för att Anneli skulle försöka lämna in en kamera med vanlig 35 mm:s film i sig som hon ville se vad det kunde vara för motiv på. Men batteriet var slut och filmen gick inte att spola tillbaka och fotokillen hade inget rum mörkt nog för att öppna kameran och spola tillbaka den manuellt så den saken ordnade jag när vi kom hem.

I dag kom UFO-Aktuellt från tryckeriet till AFU där den packades och gjordes klar. Men när den skulle levereras till Postnord låg Postnords system för elektroniska fakturaunderlag nere och de kunde inte ta emot tidningarna! Och eftersom Tobias, som är den som har bil och kan köra alla lådorna med tidningen till posten är på jobbkonferens tisdag och onsdag fanns det risk att tidningen skulle försenas ytterligare.

När jag fick larm om detta och en del goda uppslag från AFU-gänget ringde jag Kenneth Revland i Norrköping som omedelbart meddelade att han ställer upp och kör lådorna i morgon. Snyggt!

I dag bokade jag och Anneli vårt nyårsfirande som blir på Gondolen tillsammans med Mats och Eva, vilket blir hur bra som helst. Anneli fick en notis i telefonen om att det nu gick att boka, jag ringde Mats och han pratade med Eva och så bokade Anneli allt medan vi var ute och körde.

Det blev också en tur till återvinningen med en del skräp och jag misstänker starkt att det är där jag får mina skruvar i däcken. Det sopas för lite.

När vi väl var hemma igen plockade Anneli fram sin julklapp (bilden högst upp) och såg till att de sista äpplena kom ned från våra träd. Väldigt goda! Vi åt ett par av dem senare på kvällen efter att vi ätit kvällsmat.

Det blev lite ”Vetenskapens värld” också.

Dagens stora insats gjorde Anneli när hon gav sig på att rensa avloppet på stora toaletten. Något vi har skjutit upp. Bra blev det.

Till slut blev det sängen en stund efter 23. Då hade jag haft krångel med ryggen mest hela dagen.

Loading