Håkan B

hb19930126

I dag är det dags att säga grattis till Håkan Blomqvist som fyller ett okänt antal år. För är man född den 29 februari så blir det så himla svårräknat. Men vi nöjer oss med att konstatera att Håkan nog alltid kommer att ha en ålder som är delbar med fyra; äldre än så blir han aldrig. Och eftersom han är en av de drivande bakom Arkivet för UFO-forskning och en arkivräv av stora mått så passar det bra med en bild av honom för tagen nästan exakt 17 år sedan då AFU höll utställning på Arbetets museum i Norrköping.

Håkan är inte bara en god vän utan också en mycket kunnig ufolog och har med åren blivit UFO-Sveriges historieskrivare. Ingen kan lika mycket om alla grupper och enskilda individer som har passerat revy (och som fortfarande finns kvar) inom organisationen. Just nu lägger han sist handen vid UFO-Sveriges historia som under våren ska komma ut i bokform, ett stort och viktigt arbete som ingen annan kunde ha slutfört. Där har han summerat de gångna 40 åren på ett spännande och intressant sätt.

Håkan är också UFO-Sveriges expert på kontaktfall som han sympatiskt och kritiskt intresserat närmar sig. Sedan några år är han åter en viktig del i föreningens styrelsearbete och en stöttepelare som vi aldrig mer vill vara utan. Över huvud taget är det en himla tur att vi har honom.

Grattis, Håkan!

När jag inte har ringt och gratulerat så har jag suttit vid datorn och jobbat med UFO-Aktuellt. Mest knatter men också en del samtal för att samla in information. Nästa nummer blir ju det första där UFO-Sverige och UFO-Norge slår samman sina respektive tidskrifter till en enda stor tidning. 64 sidor helt i färg blir det. Läs den! Projektet är unikt. Inga andra ufogrupper i världen kan samarbeta på det sättet. För att inte tala om hur svårt det är för de flesta att ens tänka sig ett samarbete över gränserna.

Ute har det snöat mest hela dagen och vi fick köra ut grabbarna för att skotta undan det de kunde. Själv har jag bara tagit mig iväg till brevlådan. Resten av dagen har tillbringats inomhus. Pratade med Carl-Anton på Parthenon förlag som hade hittat ännu fler rymdfrimärken till min växande samling. Kul att samla på motiv som föreställer något som man själv intresserar sig för. Rymdfrimärken tillhör inte dem som kostar en förmögenhet, vilket är bra, men för en rymdfreak betyder de så mycket mer.

Pratade också med mamma som lät lite piggare i dag. Hon hade ätit ett helt ägg vilket var rekord. Det är inte konstigt att hon inte orkar något när det nästan bara handlar om flytande föda. Men en liten ljusning tyckte jag ändå att jag kunde ana i dag och hon lät lite starkare på rösten.

Loading