Onda ögat

ondaogat101

I dag var det dags för att tillbringa en halvtimme i operationsstolen på S:t Erik för att byta lins i ögat. Grå starr har gjort utsikten rätt kass sista halvåret. Efter ett antal bedövningsdroppar så trodde jag lite naivt att jag skulle få något som höll både huvud och öga stilla innan läkaren satte ”kniven” i mig men det funkar tydligen inte så.

Istället blev det en grön duk över skallen och ett speciellt titthål som också fungerade som upptejpare av ögonlocken.

Kan inte påstå att det var så mysigt att ha någon rota rakt i ögat medan jag bara kunde ligga där och stirra rakt i en stark lampa som efter hand blev till ett suddigt töcken när den hamla linsen plockades bort och sedan blev något lite bättre när den nya åkte in. Det var skönt när alt var över.

Efter bulle och te fick jag åka hem och Anneli var snäll och hämtade upp mig. Skönt att slippa sitta på pendeln och skumpa just då.

Nu ser jag allt i ett enda töcken, ett rött töcken på det högra ögat. Pupillen är fortfarande jättestor och det skaver lite under ögonlocken. Men jag måste låta bli att klia och ta på ögat några dagar till. Well, bara hoppas att allt blir bra till slut. Just nu har jag fullt upp att se tangentbordet.

Har inte gjort så mycket annat i dag egentligen. Och det blir nog en lugn kväll i soffan med ett öga på teven.

Loading