Konspirationsintervju

Har suttit en stund framför datorn och skrivit på en liten artikel till UFO-Aktuellt. Skriva går rätt okej trots begränsad utsikt på ena ögat, värre är det md layout- och redigering som ligger efter. Tyvärr. Bara att hoppas att läsarna orkar vänta några veckor till på tidningen som ju blir rekordtjock – 64 sidor.

Prata i telefon kan  jag i alla fall och på förmiddagen blev jag uppringd av en påläst och duktig reporter på Norrbottens-Kuriren som gjorde en större intervju om konspirationsteorier. Den blir säkert bra med tanke på hur mycket han själv visste och vilken inställning till detta fenomen som han hade.

Läser en artikel av Lennie Tofft, Universalgeni och världsförbättrare (hennes egen beskrivning) på sajten Sourze. Lennie tror att utomjordingarna varnade mänskligheten för att det skulle bli jordbävning i Chile. Och det ett halvår i förväg. Jösses. Siffermagi är svaret. Enligt Lennie hade några personer i Chile sett ett ufo den 26 augusti 2009 och så den 28 februari 2010 inträffade jordbävningen. Det skulle tydligen bli sex månader exakt… Dessutom hade Marie-France, ni vet ”mediet” som vill att vi ska skicka henne en massa pengar för att få en massa skräp i retur, också förutspått något.

Vad allt detta skulle ha med varandra att göra är totalt obegripligt och hur en sajt kan publicera eländet lika svårt att förstå. Det är sådana här artiklar som drar ett löjes skimmer över ufofrågan och som gör att många inte tar den på allvar.

När jag kom till jobbet var det raka vägen till skolbänken igen, i dag skulle jag lära mig att klippa ihop det teveinslag som jag och Caroline gjorde i går. Men jag hann bara till hälften innan nyhetschefen kom nedrusande och slet upp mig på redaktionen eftersom sju män hade gripits i Irland misstänkta för att han planerat att mörda den svenske konstnären Lars Vilks.

Jag pratade med Vilks senare på kvällen och fick då veta att säkerhetspolisen inte hade informerat honom om gripandena förrän tio minuter före jag ringde, klockan 19.40. De hade helt enkelt inte kommit fram eftersom det ringde på hans telefoner hela tiden. Man tycker kanske att Säpo kunde ha skickat en patrull istället. Nu väntade man till nio timmar efter händelsen. Inte så rappt.

Vid 18.30-tiden dök Henning upp för att göra en intervju med mig om Plymouthsekten för ett skolarbete. Vi satte oss ned i en halvtimma och pratade innan jag var tvungen att återvända till datorn.

Skrev också en artikel om hur en rivningsfirma i Kina plöjt jord över en äldre kvinna som försökte försvara sitt hus från att rivas. Kvinna dog. Kina har drabbats av många våldsamheter i samband med att man river många äldre hus och ersätter dem med nya. Den här händelsen är bara en i raden.

Nu är jag ledig några dagar.

Loading